От х:

Днес в x:

19 °C

Искат увеличение на бюджета с близо 780 хил.лв

Изображение 1 от 4

  Финансовата рамка на Община Хасково за 2019 година да бъде увеличена с близо 780 хил.лв. Това решиха на заседанието си снощи членовете на Постоянната комисия по бюджет и финанси към местния парламент.

  Мотивите  представи председателят на Комисията Даниел Гаргов. Той отбеляза, че парите отгоре са с 1% над бюджета, предложен от общинската администрация. Увеличението основно е за повишение на финансите за спортните клубове, култура, предвидени са и няколко инфраструктурни проекта, ремонт на обредния дом в гробищния парк в кв. „Македонски“, заложени са пари и изграждането на басейн в областния град.

  Новите искания на обекти и дейности за финансиране бяха предложени по време на общественото обсъждане. Те станаха и препъни камъка за приемането на бюджета през януари.

  След предложените повишения е това за  размера на субсидията на „Тролейбусен транспорт“. Тя трябва да стане на 90 хил.лева, като с 50 бона от тях ще бъдат закупени паркоавтомати, а останалата сума е за ток.

  Комисията предлага в бюджета да бъдат заложени плюс 200 хил. лв., които да се разпределят като еднократна помощ за новородени.  А за разпределянето им трябва да се разработят и правила. 

  В същото време комисията иска намаляване на средствата за снегопочистване, които да станат от 335 хил.лв., както е заложено в проекто-бюджета, на 225 хил.лева.

  Част от парите за новите предложения ще бъдат осигурени и след намаляване на представителните разходи на кмета на Хасково на 16 хил.лева.

  От 300 хил. на 270 хил. лева да бъде намалена заложената сума за културния календар на града, а със 70 хил. лева тази в спортния, поиска още Комисията. Заради това общинските ресорни отдели ще трябва да прекроят план-сметките си и да представят нови.

  В същото време обаче Бюджетната комисия реши, че трябва да бъде завишена сумата в новата финансова рамка  за културни институции. Предложението е за повишение със 140 хил.лева. Завишение предлага Комисията и на парите за спортните клубове- за развитие на дейностите в детско-юношеските школи. Според първите коментари предложението е резонно и ще спре раздаването на калпак на пари в спорта и културата в Хасково, а в същото време ще има средства за разработени и добре обосновани проекти.

  Решение на снощното заседание имаше още и за превеждането на 189 хил.лева по бюджета на училищата в Хасково. 120 хил.лева от тях ще са за охрана, а 60 хил.лева за довършването на работилниците на Професионалната гимназия за дървообработване и строителство.

  Бюджетната комисия взе още решение размерът на заложените данъчни приходи да бъде завишен с 350 хил.лева, а на неданъчните с 430 хил.лева. Така с корекциите финансовата рамка за 2019 година на Хасково бе прекроена на близо 75,4 млн.лева.

  Дали са изпълними новите бюджетни параметри заместник-кметът Велин Балкански, който чу мотивите по време на заседанието, отказа да коментира засега.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ке
   Кенанския Майумн
   18 -5
   11:23, 20 фев 2019
   "ремонт на обредния дом в гробищния парк в кв. „Македонски“"
   ...
   Дидко Форукома се готви за Коледа прасето :))
   • Фр
    Фракция
    1 -2
    07:51, 21 фев 2019
    Дидо гаргов супер пич!
  • 2
   12
   12345
   32 -8
   11:24, 20 фев 2019
   Вие сте най-простият общински съвет.Този до Гаргов гледа все едно разбира бюджет.
   • 54
    54321
    18 -4
    14:42, 20 фев 2019
    Той е от елитния екип на ГЕРБ назначен в Марица Изток 2 на работа със цел да си взимат няколко хилядната заплата,и да я доведат до фалит.
  • 3
   Ен
   ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
   22 -2
   11:29, 20 фев 2019
   780 000 лв ами тези пари Бать Бойко ги има за джобни бе момчета а вие сте седнали да си губите времето
   • На
    нали
    15 -3
    13:42, 20 фев 2019
    имат делегиран бюджет, какви пари за охрана. Да се чудят как да ги откраднат заедно с охранителната фирма! тези пари да отидат за новородени, че след 10 год. няма да има ученици в Хасково.
  • 4
   Ба
   Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
   27 -4
   11:31, 20 фев 2019
   За Траянов ли става дума Ами той по правило винаги така си гледа Но за далаверки погледът му е друг
  • 5
   Аз
   Аз
   21 -3
   13:17, 20 фев 2019
   Любимата ми дума в случая - ПОМИЯРИ!
  • 6
   Мн
   Мнение
   6 -5
   13:30, 20 фев 2019
   Нека да се инвестира в тролейбусен транспорт, там имат спешна нужда от реформа. Хубаво е че от някъде се тръгва. Би било чудесно да се случат и по-радикални промени в целия сектор. Подкрепям!
  • 7
   Ми
   минас ованес- керкенес
   8 -1
   15:50, 20 фев 2019
   Помияри --ама охранени и с лъскав косъм
  • 8
   Ан
   Анора
   1 -2
   17:34, 20 фев 2019
   налбантовица кога ли ще наддаде вой и ще започне да коментира компетентно и това?и отново ще каже че не харесва всичко и ще има мнение и по този въпрос?липсва ни с коментари,хайде...
  • 9
   Мъ
   Мъни
   2 0
   20:50, 20 фев 2019
   Коя е Налбантовица?

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  09 юли 2020
  Последни новини