От х:

Днес в x:

Свлачища от пръст засипаха канавката по околовръстното край Хасково

Изображение 1 от 6

    Свлачища от пръст засипаха отводнителната канавка по околовръстния път край Хасково, който преди около месец беше отворен след мащабен ремонт. Земната маса се е отделила от ската и е засипала канавката. Пропаданията са на няколко места по трасето, собственост на Агенция "Пътна инфраструктура".

    От Областното пътно управление в Хасково припомниха, че миналия месец околовръстният път беше отворен за движение на автомобили, но продължават довършителните дейности там, както и по пътя от Хасково към Кърджали, който също беше основно ремонтиран. Обществената поръчка за строителството се изпълнява от хасковската фирма "АБ" след спечелена обществена поръчка. От Пътното управление в Хасково обещаха да извършат проверка на място и допълниха, че отстраняването на нередностите, ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител.

    Преминаващи водачи, спрели да огледат свлачищата, коментираха, че по ската край пътя трябва да се поставят предпазни мрежи, които да задържат земната маса, иначе ще продължат свлачищните процеси. Според шофьорите продължителното затлачване на крайпътните канавки, може да увреди пътната настилка.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      36 -6
      14:19, 12 фев 2019
      Абе няма ли КАТ в тоя град бе, а само мушмороци, дето отбиват номера !!! Околовръстното е отворено а тировете продължават да си вървят по Илинден. А за 5 км превишение на скоростта глобявате нали, чиновници !!!
      • Az
        Az
        16 0
        19:19, 12 фев 2019
        Ако махнат табелите за забрана ще минават но няма кой да ги махне....
    • 2
      Ба
      Бай
      29 -1
      14:49, 12 фев 2019
      Случва се защото качеството е на много високо ниво.
      деее*а и ...
    • 3
      Gl
      glas
      20 -1
      17:07, 12 фев 2019
      а дето правиха до техномаркет -мостът толкова е изрязан асфалтът на места, че си чупим колите!! 2 вдлъбнатини има мн.гадно! направиха пътя, а моста го разораха
    • 4
      12
      123 ура
      8 0
      18:40, 12 фев 2019
      Нашите фирми, са номер иииино
    • 5
      Ка
      Качество
      9 -1
      22:47, 12 фев 2019
      Гарантирано от шайката ГЕРБ
    • 6
      Гр
      градски
      6 0
      06:25, 13 фев 2019
      Фирма АБ я купи Д. Пеевски а познайте дали ще прави ремонти без пари.
    • 7
      На
      Наблюдател
      1 0
      14:24, 13 фев 2019
      Този филм го играха в много по голям мащаб преди пет години на отбивката за магистралата и за село Добрич покрай гробището. Беше залято с кал цялото платно на пътя. Сега пак същата история. Няма нужда от предпазна мрежа. Има изчисления на ъгъла на откос и дължина на наклона на крайпътния участък. Само че за да се избият парите дадени за рушвет се икономисва от труд, гориво и материали и се спестяват необходимите за целта орперации - стотици хиляди левове. Ако всичко се извършваше както е по проект всичко щеше да е наред. Само че нали трябва да се избиват пустите му хилядарки , че даже и милиони. РЕЗУЛТАТЪТ Е НАЛИЦЕ.
    Последни новини