От х:

Днес в x:

България с най-ниска минимална работна заплата в ЕС. Преглед на печата

Статистика. 

"Дума":

България с най-ниска минимална работна заплата в ЕС

България остава държавата от съюза с най-ниска брутна минимална работна заплата - 286 евро (560 лв.), показват данните на Евростат за януари 2019 г. Най-високо минимално възнаграждение в ЕС получават жителите на Люксембург - 2071 евро

В 22 от общо 28-те страни членки на Европейския съюз има национални минимални заплати, като разликата между най-ниската и най-високата е близо 7 пъти. България традиционно е на последно място, въпреки че през 2019-а най-ниското възнаграждение беше увеличено от 510 на 560 лева.

Кампания. 

"Сега":

СДВР пусна видео от катастрофи в София

7037 шофьорски книжки са били отнети от служителите на "Пътна полиция" при СДВР през 2018 г., предава Би Ти Ви като се позовава на СДВР. 1485 автомобила са останали без регистрационни табели заради пияни, дрогирани или неправоспособни водачи.

За периода в София има 718 тежки катастрофи и 16 369 леки с 33 жертви и 836 пострадали.

От дирекцията илюстрираха своята публикация с данните за миналата година с видео от камерите за наблюдение. То показва множество инциденти, в т.ч. и с линейка и превозни средства на градския транспорт. Най-често става дума за забранени маневри, отнемане на предимство и... коли, които се превръщат в шейни по жълтите павета при сняг и дъжд.

Общо за миналата година са били проверени 210 720 превозни средства, като са констатирани 112 340 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 32 047 акта и 87 154 фиша.

ТЕЛК. 

"24 часа":

ТЕЛК и касата с общо досие на инвалидите

Електронно здравно досие, до което ще имат достъп телковите комисии, здравната каса и Агенцията за хората с увреждания, ще е най-бързата мярка за повече контрол при издаването на инвалидните решения. Информацията в него ще обхваща целия здравен статут на кандидатите за инвалидност. Електронният профил ще заработи още тази седмица в четвъртък, но ще се надгражда с допълнителна информация.

Това обяви зам.-министърката на здравеопазването след среща на министър Кирил Ананиев с представители на организации на хора с увреждания, двете организации на майките на деца инвалиди и омбудсманката Мая Манолова.

Банов. 

"Монитор":

Румяна Арнаудова: Получихме сигнала на БСП за Банов

"Малко след 14.00 часа в деловодството на Върховна касационна прокуратура постъпи сигнал с информация от ПП БСП. Сигналът е подписан от г-жа Корнелия Нинова в качеството ѝ на председател на Националния съвет на партията", това обясни пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й, към документите със сигнала е приложена и флашка, в която има аудиозаписи.

Същото по-рано днес заяви и зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Той придружи Елена Йончева до представител на ЕК у нас, на когото беше връчен и сигналът срещу Банов до ОЛАФ.

"Тези материали - постъпилият сигнал и флашката, са изпратени на Специализираната прокуратура във връзка с извършваната от тях проверка", допълни Арнаудова.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини