От х:

Днес в x:

Апелативният съд не пусна от ареста Айдън, задържан за близо 50 кг хероин

Апелативният съд също не пусна от ареста хасковлията Айдън Байрям, задържан за близо 50 кг хероин. Мярката му за неотклонение "задържане под стража" е определена от възивния съд днес, който потвърди решението на Окръжния съд в Хасково, съобщиха от Темида.

46-годишният мъж беше арестуван на 16 януари 2019 година, когато криминалистите откриха наркотика в подземен гараж в хасковския квартал Орфей. Тогава полицаите задържаха и приятеля му Алекси Пашев, който ползвал помещението, а от прокуратурата им повдигнаха обвинения за контрабанда и държане на хероин за близо 5.5 млн. лева. Алекси е сочен за извършител, а Айдън - за помагач.

При разглеждане на мярката им за неотклонение в хасковския съд преди дни съдия Милена Дечева прецени, че обвиняемите трябва да останат за постоянно в ареста. Няколко бяха съображенията й за това. Едни от тях са, че могат да се укрият и извършат друго престъпление, а Алекси дори обяснил участието си и се признал за виновен. Той обаче не е обжалвал мярката си пред по-горната инстанция.

Така и двамата хасковлии ще останат в ареста.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Затвор
    39 -3
    20:07, 24 яну 2019
    То оставаше и да са извън ареста!
    50 кг хероин, колко ли народ щеше да въвлече към тинята?
    Тия изроди как ли ще се чувстват, ако на техните деца се продаде хероин?
    Пожелавам Ви дълъг престой зад решетките
    :)
  • 2
    Aj
    Ajax
    2 -9
    10:42, 25 яну 2019
    Ей големи разбирачи тука,бе?Сигурно по една джанта... Виж коментара
  • 3
    To
    Toдор
    8 -2
    14:23, 25 яну 2019
    Както е при арабите смъртно наказани щом са те хванали с наркотици не само да ги хранят в затвора тези мърши не стават за друго . А тровят децата смъртно наказание
  • 4
    Му
    Мустак
    0 0
    18:11, 25 яну 2019
    Тодоре не да ги защитавам или нещо подобно обаче стига гледа назад (към арабите) погледни напред към Чехия например бе човек!
Последни новини