От х:

Днес в x:

Укрепването на брега на Марица и професионалното образование-приоритетни за областта през 2019 г.

Укрепването на брега на р. Марица край село Ябълково и развитието на професионалното образование са основните приоритети за областния управител на Хасково от предстоящите задачи през 2019 година.

По проекта „Марица“ наборът от необходимите документи е събран през миналата година и по него се очаква финансиране от около1,5 млн.лева по Програмата за трансграничното сътрудничество с Гърция.

Той е важен за региона, тъй като чрез осигурената сума ще бъде коригиран участъкът от брега на реката, който пропада. Става въпрос за около 30-тина метра, посочи Станислав Дечев. Укрепването е важно тъй като ще осигури по-надеждна защита за кладенците в Ябълково, откъдето се снабдява с питейна вода голяма част от областния град Хасково.

И през тази година Областна администрация ще продължи да работи като свързващо звено между образованието, бизнеса, учениците и родителите. Ще има разяснителни кампании за професионалните училища и за втори път областния управител ще е домакин на Седмицата на професионалното образование. В това му издание обаче той ще настоява да има по-солидно участие от страна на родителите на кандидатстващите през тази година ученици.

През погледа на родителите трябва да се промотират възможностите за продължаване на обучението на техните деца, смята Станислав Дечев. Той ще продължи да работи и в посока на това бизнесът от региона да осигурява възможност за повече практически часове за учениците.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    12 -6
    12:21, 4 яну 2019
    Вижте го ,бе! На мама красавеца! И каква супер усмивка има!Их,сладур.И има висше образование!
Последни новини