От х:

Днес в x:

Родителите на починало бебе в Харманли с 6 м. срок да си върнат останалите 4 деца

Четирите деца от семейството на Николай Георгиев от Харманли, които бяха изведени от дома им в началото на ноември, се отглеждат в приемни семейства. Те бяха прибрани от социалните след оглед на условията, в които живеят, а причина за това стана смъртта от инфекция на братчето им – 15-дневното бебе Евелин дни преди това.

Психолози работят с децата и с родителите. Двойката е насочена към Центъра за обществена подкрепа, където екип от специалисти работи за повишаването на родителския капацитет, разясни главният експерт в „Закрила на детето“ към Областната социална служба в Хасково Николета Колева.

6-месечен е срокът за реинтеграция, в който, ако родителите осигурят по-добри битови условия и покажат, че са готови да се грижат по-добре за децата си, те ще им бъдат върнати. Ако не упсеят, социалните ще задействат законовите процедури за отнемането им.

Най-голямото от настанените в приемни семейства деца е на пет години, а най-малкото на година и половина.

В семейството им има общо три починали бебета в годините назад.

През 2012 година от дома на фамилията в Харманли са изведени други четири деца. След като известно време са гледани от роднини, те били вписани в регистъра за осиновяване.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    майко да не чува
    6 0
    17:21, 27 дек 2018
    "В семейството им има общо три починали бебета в годините назад."
  • 2
    De
    Deniss
    5 -1
    13:29, 28 дек 2018
    Това идва от липсата на образование, възпитание, липса на каквато и да е интеграция, липса на каквато и да е информация относно правилен и хуманен начин на живот. Масовото чифтосване и нужда да имаш по 10 наследника след тебе е по-скоро животинско и първообитно. Между другото и в Индия, която е по-малка от Китай, имат над 1 млрд. хора- да не забравяме от къде са дошли все пак ромите.
Последни новини