От х:

Днес в x:

5 °C

Спешно се събират 14 000 евро за лечение на Ади, ученичка в Езиковата

Благотворителна кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“ стартира в Хасково днес – денят на Св. Николай Чудотворец, за Адриана Андреева, която спешно се нуждае от операция на стойност 14 000 евро – средства, с които семейството не разполага.

Само след шест дни, на 12 декември, Адриана Андреева ще стане на 17 години. Тя е ученичка в 11 клас на хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и активен участник в театралната школа на Младежкия център с ръководител Румяна Георгиева. Мечтае да се занимава с мода и дизайн или с театър. Вълнува се за предстоящата на 10 декември премиера на театралната школа. А майка ѝ Даниела Иванова, трепери от страх момичето да не се разболее дори от най-невинната на пръв поглед настинка. Защото за Ади тя може да доведе до много тежки за здравето ѝ последствия.

През януари тази година Адриана Андреева е диагностицирана със Стеноза на главния бронх на белия дроб и по разказа на майка ѝ, е единственият такъв случай в страната. За времето оттогава до днес минават през болници в Пловдив и София, куп изследвания на скенери и томографи, десетки прегледи и 3 бранхоскопии. Последната от тях е в началото на ноември, правена е в най-добрата клиника за белодробни операции и трансплантации – във Виена, Австрия. Стигат до нея с препоръки на лекари и приятели, както и с помощта на работещият там българин проф. Венцислав Петков.

След проведените в началото на ноември прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко – светило от световен ранг в тази област на медицината, той се наема да оперира момичето, като бъде направена пластика на главния бронх на белия дроб. Тази операция е и единствената надежда за Ади и семейството ѝ, защото в България подобни не са правени. Цената обаче, е непосилна за тях – 14 000 евро, включваща интервенцията и 10-дневния престой в клиниката.

От здравното заведение във Виена са категорични, че операцията трябва да бъде направена възможно най-скоро. Дори веднага след прегледите настояват това да стане на 26 ноември. И когато разбират, че семейството не разполага с необходимите средства, насрочват дата за операция в средата на януари 2019 г., разказва майката на Ади.

Затова семейството, приятели и близки спешно стартират благотворителната кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“, която вече има своята страница в социалната мрежа, където са публикувани и всички медицински документи.

Нека помогнем според възможностите си на Ади, за да диша нормално, да сбъдне мечтите си, да се радва на още театрални премиери и да живее, призовават организаторите на кампанията.

За набиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК

Адриана Иванова Андреева

IBAN: BG11STSA93000025756205

BIC: STSABGSF

Предстои в следващите дни на различни места в Хасково да бъдат поставени и кутии за набиране на дарения, като информация за локациите ще бъде публикувана в страницата „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“. Чрез нея всеки, който иска да помогне с благотворителна инициатива, може да се свърже и с близките на Ади, които предварително благодарят на всички добри хора, които ще откликнат на апела им за помощ!

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Г-
  Г-н Михайлов
  42 0
  10:44, 6 дек 2018
  Хайде Бизнесмени и Бизнесдами от Хасково! Аз с колкото мога ще помогна!
 • 2
  00
  001
  51 -1
  11:14, 6 дек 2018
  То хубаво ще помогнем ама къде е ролята на шибаната ни държава!!!???Като не може да се извърши в България тъпата здравна каса да поеме лечението и в чужбина не да вдигат рамене и да казват на хората-спасявайте се!!!Тези от здравната каса освен да крадат за друго не стават-за трепане са!!!!
 • 3
  Ди
  Диди
  2 0
  15:36, 7 дек 2018
  Хайде, Хасково нека се събудим и да помогнем на това прекрасно дете. То е ясно ,че нашата мащеха държава няма да го стори за съжаление

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини