От х:

Днес в x:

На фашинга през 2019: Маски долу!

    „Маските падат“ е слоганът на фашинга на Езиковата гимназия в Хасково през 2019 година. По традиция маскардното шествие ще се проведе през февруари. То ще бъде водено от принца и принцесата, избрани днес сред двете немски паралелки на 11-ите класове. В конкуренция застанаха двойките Георги Илчев и Виктория Ламбрева от 11 „а“ кл. и Наталия Виделова и Христо Тилев от 11 „б“.

    Гласуването на съучениците им изведе Наталия и Христо за водещата двойка на предстоящия карнавал. Двамата от днес нататък са короновани особи, но това ги натоварва с отговорността да координират организацията на празника.

    Тази година ще се проведе 48-то издание на фашинга в "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково.

    Традицията идва от Германия. Карнавалът, който се провежда там преди Великите пости, трае от ноември до март. Празникът датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Заради това хората се маскират и гонят студеното време.

    „През последните години обаче идеята учениците да се маскират и да влизат в различно амплоа все повече избледнява. Затова и темата на фашинга е предизвикателство за сваляне на маските: не се притеснявайте да бъдете различни и да влезете в друго амплоа!“, споделиха организаторите от 11-тите класове.

    „Нашата задача е тази година не само да се върне ентусиазмът от предишните фашинги, но да се случи нещо, което ще се помни. Искаме да направим празника много различен, защото явно когато нещо се повтаря доста дълго по един и същи шаблон, започва да омръзва“, сподели принцесата на карнавала през 2019 година Наталия Виделова. Тя е убедена в крайния резултат и вярва, че неговият успех се крие зад добрата организация и работа в екип.

    Младите хора имат визия и точно как ще раздвижат събитията през февруари: започват скоро с рекламата, не само в своето училище, но и в другите, както и сред обществеността на града. А очакванията им са, че на 28 февруари всички ще  ги подкрепят по време на дефилето по улиците.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини