От х:

Днес в x:

Слабият морал на човечеството чертае лоша перспектива за цивилизационното му развитие

    Човечеството е с ниска степен на морално развитие, което не догонва технологичния и научния прогрес, и това може да е пагубно за него. Тези изводи прави чрез създадената от него Интегрирана ска̀ла на развитието на цивилизациите /GP скала/ секретарят на Националния център за НЛО на Италия Пауло Гуизарди, който е и служител на Министерството на външните работи на Италия и понастоящем служи в италианското посолство в Берлин като член на Техническия състав.  

    Той представи ска̀лата за първи път по време на международната конференция, посветена на НЛО, която се проведе в Хасково.  

    Ска̀лата на практика представлява ръководство за определяне на развитието на цивилизациите. В нея са заложени пет нива на цивилизационна еволюция. Първото е племенно ниво, второто е националното ниво, а това, в които се намира човечеството в момента е третото – планетарно ниво. Четвъртото ниво е подгалактическото и петото – галактическото.  

    Прогресът за преминаване между нивата, който Гуизарди залага, се нарича хармонично развитие. „Вярвам, че това е идеалната прогресия в цикъла на живота на цивилизациите”, посочи той по време на форума на уфолозите.

    Различното в изработената от него ска̀ла е добавянето на два нови сравнителни компонента – моралното чувство и политическото измерение. Досега съществуващите стъпвали основно на фактора за количеството на научното знание и технологичния капацитет.

    Според GP ска̀лата на Пауло Гуизарди, човечеството се намира на ниво с по-силно развити научен и технологичен фактор, но със слабо ниво на развитие на моралния. Социалният фактор на планетата в момента също е нисък, показва ска̀лата му. „При сценарий, където факторите „морален“ и „социален“ не могат да достигнат научния фактор, дългосрочната перспектива на тези цивилизации не са много добри“, е заключението на Пауло Гуизарди.

    Неговата лекция беше и една от последните на форума в Хасково, на който нови данни и анализи за съществуването на НЛО представиха учени и свидетели на паранормални явления от целия свят.

    При закриването на двудневния форум проф. Лъчезар Филипов изрази надежда, че не е далеч времето, в което България ще има своя официална организация за  феномените и НЛО. Той посочи, че в Хасково е четвъртата, но най-успешна конференция, проведена у нас по тези теми. „Смятам, че чрез такива форуми ще има по-сериозна  подкрепа за създаването на официална организация в България. Става въпрос за интегриране в нея на хора с различни професии, виждания и нива на знания. От чутото на този форум стана ясно, че вървим към квантов скок – преход към една нова наука. Защото не винаги е необходимо да знаем формули, а да имаме разбиране и отворено съзнание. ”, посочи още проф. Филипов и призова хората, които имат контакт и някаква информация по темата НЛО, да не я притискат в себе си, защото това ще даде възможност на тази нова организация да има много нови данни.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      По
      Подигравка
      14 -23
      19:16, 4 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Бр
        Бреей
        1 -1
        09:56, 5 ное 2018
        Защо обиждаш хората бре каун?
    • 2
      Лю
      любопитко
      10 -9
      20:06, 4 ное 2018
      Кой финансира събитието?
      • Xp
        XP
        5 -11
        22:09, 4 ное 2018
        Данъкоплатците. Виж коментара
      • ?
        ?
        4 -1
        08:33, 5 ное 2018

        Защо те интересува кой финансира събитието?

      • Ро
        рожков
        3 0
        11:34, 5 ное 2018
        събитието се самофинансира, за да присъствате се заплаща 30 лв за двата дни
    • 3
      Ке
      Кенанския Маймун
      11 -6
      20:16, 4 ное 2018
      Чудно е как маймуните на ГРОБ не са изскочили и започнали да плюят участниците че са комунисти ? :))
      ....
      Правилно говорят хората на тая конфренция
    • 4
      Го
      гост
      20 -8
      22:05, 4 ное 2018

      Хасково, изненадан съм от тези коментари. Събитието беше много интересно. Аз поздравявам организаторите.Вие сте щастливци че някой има желание да организира такива конференции.

    • 5
      Ня
      Някой си
      6 -3
      22:11, 4 ное 2018
      Ако някой има извънземна технология, ще го посетят мъже в черно и ще го застрелят. По-добре е нищо да не знаеш и нищо да не виждаш или ако видиш да си мълчиш!
    • 6
      Ра
      Рак
      6 0
      10:42, 5 ное 2018
      Деградацията на морални ценности е следствие от наложилата се алчност, като водещо човешко качество за "развитие". Щом хората приемат положението за нормално, значи нямат бъдеще като вид. Намерете един вид дори на тази планета, който трупа и ограбва ресурси от останалите същества, без да има идея, за какво ще ги ползва.
    Последни новини