От х:

Днес в x:

Семейството на починалото бебе погребало още две деца

    Семейството на починалото вчера бебе от Харманли е погребало още две деца. За трагедията разказаха днес бащата Николай Георгиев и племенницата му Мима. По думите им едното издъхнало от пневмония, другото от недохранване.

    Днес таткото и негови близки дойдоха в Акушеро-гинекологичното отделение на хасковската болница, за да си вземат трупа на третото им вече починало пеленаче, за да го погребат. Разбрали за смъртта му едва днес, но трупът бил откаран за аутопсия в Съдебна медицина.

    Невръстното момченце Евлин Георгиев се появил на бял свят на 14 октомври тази година. Родило се в харманлийската болница и преди около десетина дни било изписано живо и здраво заедно с майка му Кирилка Иванова – на 39 г.

    Вчера обаче родителите подали сигнал на спешния телефон 112, защото по думите на таткото и племеницата, то имало афти в устата и било зле. Тъй като обаче пътят до къщата им в Харманли бил черен и нямало адреси, бащата качил кърмачето на колелото и го отвел до близката бензиностанция, откъдето го поел медицински екип с линейка. „Подадох го в линейката, обаче мен не ме пуснаха да се кача“, каза Николай, който е родом от симеоновградското село Константиново.

    Детето е докарано в 12:30 часа вчера в терминално състояние, в клинична смърт. Това означава, че няма основните жизнени функции или са много потиснати – това е сърдечна дейност, дишане.“, обясни лекарят ординатор в Отделението за новородени и недоносени деца в АГО д-р Лиляна Йонкова, която беше дежурна днес, но не е присъствала вчера при приемане на бебето. Заради тежкото състояние на детето се наложило то да бъде спешно интубирано и поставено на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медиците жизнените функции на детето не били възстановени и то починало след около час.

    Според лекарите от хасковското АГО детето не е гледано добре, тъй като имало инфектирани участъци, по време на реанимацията и преди смъртта прокървило. „Колегите се съмняват, че това дете е със сепсис, защото всичко това, което са описали, то е било в шоково терминално състояние“, заяви д-р Йонкова и допълни, че колегите ѝ нямат вина за смъртта на бебето.

    Таткото обаче беше категоричен, че са полагали необходимите грижи за пеленачето. Той обаче недоволстваше, че бебето няма личен лекар, защото докторите отказвали да го приемат. „Четири дни беше в болницата и после го взехме. Търсих му лични доктори, обаче никой не иска да го поема, никой не искаше да му стане личен лекар, нямало места“, заяви Николай. Въпреки липсата на джипи преди два дни родителите все пак се консултирали с лекар, който изписал мазило за афтите на Евелин.

    В семейството има още 5 живи деца. Според таткото полагат достатъчно грижи за рожбите си. Той допълни, че заработвал между 30 и 60 лева дневно като дърворезач.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Де
      децата ни умират пред очите
      16 -26
      21:23, 3 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Хх
        ХХХХ
        14 0
        09:14, 4 ное 2018
        Роднини не се качват в линейка по няколко причини - да не пречат с паниката и агресията си на екипите, няма място вътре, както и застраховката на колата е само за пациент и екип. Придружителите като искат, нека следват линейката с кола. А пропусквателният режим в болниците е такъв най-вече с оглед инфекции, болницата не е пазар...
    • 2
      Аj
      Аjax
      27 -1
      00:39, 4 ное 2018
      Какъв ром,бе?Това са долни ц*****,те трябва да се кастрират а не да се плодят!
    • 3
      До
      Доко
      14 -1
      09:23, 4 ное 2018
      Хора дали ром или не всички сме хора но трябва и да мислим като такива не важно да имаш 5 деца а Да не можеш да се грижиш дори и за едно
    • 4
      Th
      The kitten
      10 0
      15:56, 4 ное 2018
      В семейството има още 5 живи деца? Хора, бъдете разумни и използвайте предпазни мерки, защо правите още бебета, като вече имате 5? Държавата трябва да ги образова и научи как да се пазят от забременяване. Ако бях в България бих платила стерализацията, за да не се правят още невинни души, които да умират в такава мизерия
    • 5
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      7 0
      10:28, 5 ное 2018
      Какви грижи полагат при положение, че едно детенце е починало от НЕДОХРАНВАНЕ? А сега друго от сепсис? Децата са отговорност 24 часа на ден, не само да се правят и да се оставят на произвола на съдбата!
    Последни новини