От х:

Днес в x:

Хасковското поделение показа военна техника пред общината за празника

    Хасковското поделение 52740 показа военна, образци оръжие и екипировка пред община Хасково днес. Първият статичен показ в областния град е по случай 22-ри септември - Деня на Независимостта на България.

    До обяд днес желаещите имаха възможност да разгледат и да се запознаят с различните образци въоръжение. На паркинга пред кметството бяха показани преносим зенитно-ракетен комплекс СПГ-9, снайперова пушка, картечница, лека противотанкова гранатохвъргачка, автомат Калашников, тактическа бронежилетка.

    Интерес за децата представляваха трите машини - специален автомобил с повишена проходимост, зенитна установка за борба с лекобронирани земни цели на разстояние до 2500 м и товарен автомобил с повишена проходимост.

    Представители от военното окръжие предоставиха информация за професията на военнослужещите и възможността за кандидатстване по актуални обяви за конкурси в Българската армия.

    От 11 часа представително подразделение от военно форморование 52740 участва в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Хр
      храбрият войник ШВЕЙК
      21 -2
      14:12, 22 сеп 2018
      Извинявам се но с тази техника можем само да пазим ЛОЗЯТА Предполагам че същото би казал и Тодор Гоговски -мъжа с бялата шапка Ами такава техника имаше още в шесдесетте години
    • 2
      Бо
      БОКО
      7 -1
      16:30, 22 сеп 2018
      С тази техика и гаргите немогат да се оплашат кога станахте и вие натега4и и подмазва4и
    • 3
      Хр
      храбрият войник ШВЕЙК
      5 -2
      20:48, 22 сеп 2018
      Бокич когато навремето служех в австроунгарската армия взводен ми беше поручик Лукаш все ни юркаше да бягаме до Хоризонта и обратно Помня че с такава техника гонехме сърбите и руснаците
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      3 0
      09:35, 23 сеп 2018
      Това са експонати от военно историческия музей,бе хора!Хич не греете.Вижте Добри как гледа и си спомня младостта!Пушки от времето на Лили Иванова.
    Последни новини