От х:

Днес в x:

Четири стипендии на МОН спечелиха от Тангра в Бургас

И това ако не е добра вест. Четири от деветте стипендии, които отпуска МОН за талант и постижения в танца, бяха дадени на изявени солисти на Тангра. Соловите танци на Деси Стамболова, Беатрис Каспарян, Деяна Златкова и Калина Марчева са сред 18-те първи места за състава на Дорина Инджова на конкурса в Бургас.

Тангра се завърна с много награди, овациите на публиката и искрените поздравления на колегите за ръководителя и Дорина Инджова. Единадесетия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий-денс от 8 до 10 май в Бургас е утвърден от години, като едно от сериозните изпитания за танцьори и ръководители. Сред 18-те първи места на Тангра са и пет гранпри за групи. Статутът на конкурса позволява да определя степендианти на МОН в областта на танца. Стипендиите са поименни и се получават лично от носителите, размерът им е ½ от минималната работна заплата, а срокът – 1 календарна година.

В Бургас за участие в конкурса Дорина водеше 57 от Тангра, в три възрастови групи и с репертоар в класика, характерни и съвременни танци. Посрещнати са с възторг от залата,а костюмите предизвикват фурор. Изпълнението на Заплахата, танц, който точно характеризира новаторския стил и модерната хореография на Дорина Инджова, събира около нея кръг от колеги, дошли да и стиснат ръката.



 

   




Тук ви предлагаме видео от финала на Европейския шампионат в Белград, танцът на Деси, за по-добра ориентация какво кара различните журита да я награждават.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини