От х:

Днес в x:

Шефът на полицията: Ромите са атакували полицаите агресивно, няма превишени правомощия

Колегите полицаи, изпратени за потушаване на скандала между роми в покрайнините на Република, не са си превишили правомощията. Това коментира шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков по повод подадените сигнали от катунарите на спешния телефон 112, че се стреля срещу тях и се използва физическа сила. Ромите дори подали заявления за освидетелстване. Според Цанков исканията им са отправени умишлено с цел да бъдат използвани впоследствие срещу полицаите и да избегнат наказателна отговорност. Той допълни, че е възможно да имат следи, тъй като са оказали съпротива при задържането. Полицейският шеф определи поведението им като нападение срещу полицаи, което е изключително агресивно. Ромите са били със сапове и брадви. „Полицаите от Районното управление са си свършили добре работата, въпреки опитите да бъде осуетено прилагането на закона с риск за живота си и преодолявайки всички трудности на полицейската професия. Аз ги подкрепям“, заяви той. Допълни обаче, че материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата, откъдето да установят дали реално има превишаване на правомощията или нарушения.

Ангел Цанков допълни, че продължава издирването на шофьора на Опела, който е направил опит да прегази униформените. 25-годишният ром от димитровградското село Злато поле обаче избягал, а колата им била последвана от друг патрул. Беглецът зарязал автомобила в квартал Орфей и изчезнал заедно с още тримата си спътници. По данни на полицията младият мъж се укрива при негови близки и в тази връзка е предприето издирване, при което беше обсаден от униформени не само квартал Република, масирано присъствие на служители на реда има в Димитровград и Симеоновград, откъдето са обитателите на катуна, който се е изнесъл от покрайнините на Република още вчера сутринта. На мястото край микроязовира до Ерозия имаше само разхвърляни боклуци.

От полицията заявиха още, че някои от арестуваните имат криминални регистрация, като сред тях има и осъдени за кражби. След изтичане на 24-часовото полицейско задържане петимата роми бяха освободени. От Районна прокуратура не са им поискали налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. От там допълниха, че разследването продължава и предстои да се изясни какви обвинения ще бъдат повдигнати.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Пр
    Прост кенанец
    107 -6
    14:46, 3 авг 2018
    Как не Ви е срам, господин комисар?
    Как може да позволявате, Вашите подчинени да се чувстват смазани и унижени ,от петима ц*****, които дори не могат да пишат? Как ще ги защитите сега в съдебната зала?

    Срам ме е от Вас!!!
  • 2
    Ив
    Иван
    58 -7
    15:04, 3 авг 2018
    Гледах по новините как американски полицай влиза в класна стая в Америка и събаря момиче от чина на земята, и й слага белезници.Всички други присъстващи онмяха.Те дали ще се оплачат на хелзингския комитет? Да не са безправни?
    • Нщ
      нщксс
      0 0
      20:50, 29 апр 2019
      дали в германия е така
  • 3
    Пи
    Писна ни
    66 -2
    16:53, 3 авг 2018
    А прокуратурата какво ги пуска без обвинения. Нападение на длъжностно лице и са с криминално минало. Какво повече искат на някои прокурор да му наръгат детето ей там че да си размърдат задницитвще.
    • ,уе
      18 -2
      20:47, 3 авг 2018
      `асковската прокуратура са пе`дали
  • 4
    12
    123456_1533313091
    31 -2
    19:18, 3 авг 2018
    Мачкай и не питай! Те само от бой разбират!
  • 5
    Me
    ME
    18 -3
    21:48, 3 авг 2018
    Доколкото знам, колите на КАТ имат камери. Със сигурност и патрулките имат камери, дано да е така, защото ако нямат, виждате виждате какво се получава. Та и патрулките да нямат камери, знае се какво е положението в кв. Република и питам аз а отговора го знам:
    защо се изпраща само една патрулка а не поне 2-3. Няма ли някой свестен началник или поне дежурния офицер да прецени, че там винаги има проблеми. Или чакате да стане белята и след дъжд качулка да блокирате квартала с полиция и жандармерия. Бил ли е уведомен веднага старши комисар Ангел Цанков и ако не е да се потърси отговорност на този поел отговорността за това. Лошото е, че това не е първия случай. Няма да е и последния случай ако не се вземат адекватни мерки.
    А иначе знаете лафа: родната полиция пази избирателите си.....
  • 6
    Ja
    Jack Bauer
    29 -3
    22:48, 3 авг 2018
    Полицаите - слагайте качулките и идете пречукайте гнусната сган. Заберете и приятели.
  • 7
    Ке
    Кенанския Маймун
    20 -1
    22:54, 3 авг 2018
    Преди слдващите избори , Боци Маймуната ще прати Цецо Анцуга на преговори с Римлянските Барони
    ....
    и шефа на МВР-то ще бъде изгорен и размазан като фас
    ....
    Гласовете на Римляните са по-важни за Башибозука на ГЕРБ от реда и законността
    • Ту
      Тур до коленко
      17 -6
      09:50, 4 авг 2018
      99,9% от полицаите в гр.Хасково и изобщо в България,са некадърни и неможещи шматароци,които просто не стават за тази работа,вчера видях в кв.Република трима жандарми-тези са най-люхите между другото,та тези тримата бяха пълна пародия на полицаи!!!!Единият пред пенсия,разгащен дъртак,другият пък 6 на 35,запъртък си играеше с палката все едно е съзтезател по-художественна гимнастика,третият пък задника му два пъти по-широк от раменете,подпрял се на патрулката и си бъркаше в носа все едно злато вадеше от там........наблюдавах ги около 25минути,не спряха нито една кола,на бойко некадърниците.......стана ми много мъчно и жалко,и си тръгнах от там отвратен!!!!
  • 8
    Цъ
    ЦЪФ
    15 -2
    00:15, 4 авг 2018
    Гн.Цанков, вие определяте поведението им като изключително агресивно ..,,, а то Е НЕДОПУСТИМО
  • 9
    Ex
    extraterrestrial
    16 -1
    00:26, 4 авг 2018
    Докато начело на изпълнителната власт е криминален тип ще е така.
    Гл. сек. на МВР също идва от криминалните среди.
  • 10
    Jo
    Joker
    16 -2
    03:54, 4 авг 2018
    Единственото решение е бой до дупка и наред що е м.....л!!!Те са страхливи по рождение,но и много нагли.Подадеш ли им пръст,хапят ръка.Просто това е генетично заложено,както има пчели,така има и оси.Мачкай за да те оважават!!!
  • 11
    Aтанас
    17 -1
    08:11, 4 авг 2018
    Чл. 74. (1) Полицейските органи могат да използват оръжие като крайна мярка:
    3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга;. при въоръжено нападение или заплаха с огнестрелно оръжие;
    (3) Полицейските органи могат да употребяват оръжие без предупреждение при осъществяване на граничното наблюдение:
    1. при въоръжено нападение срещу тях;
    2. срещу лица, оказали въоръжена съпротива.
    5) След използване на оръжие полицейските органи изготвят доклад.
    Аз бих добавил,ако служителя въпреки описаните по горе законови разпоредби не е използвал оръжието си значи че ТОЙ не е спазил закона и трябва да бъде НАКАЗАН.Само така ще се постигне РЕСПЕКТ спрямо нападателите над униформен полицейски служител.
  • 12
    Ха
    Хасковлия
    17 -1
    11:01, 4 авг 2018
    Как ще се зъбят наглите ******ки пред сградата на полицията?Ще ходят там да защитават задържаните манговци.Те все са бити без вина,все са прави според тях.Веднъж за винаги поставете тази циганска сган на мястото им.Видят ли човек в униформа трябва да замръзват на място,и това се случва когато има респект от полиция и държава.Затова е нужен бой,а не ромска интеграция.Затова е нужен ред и строги закони.Но май сме закъснели в цялата държава.Вземете закони и пример от преди демокрацията.Тогава имаше ред и спокойствие.Не се заблуждаеайте,че е нямало мислещи успешни специалисти,и хора работещи както трябва.Имаше доста по-умни и можещи хора.
  • 13
    Це
    ЦЕНО
    13 -1
    16:52, 4 авг 2018
    Защо при Живков наречените роми имаха респект от народната милиция.Един квартален се опрявяше с цела махала роми без да гъкнат, един милиционер се опряваше на автогарата, един на пазара и пр. Ръцете на полицията са вързани - с думата електорат, НПО пр.
  • 14
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    6 -1
    17:26, 4 авг 2018
    Праовилно коментира ЦЕНО но кой да чуе след като всеки началник в МВР щом застане на поста си въобразява че той знае най добре Абе Цанков посъветвай се със бивши директори например ПАЧЕМАНОВ ръководил дълго време окръжното издири и други бивши кадрите са вряли и кипяли в сагата със циганията в града и кримиобстановката
  • 15
    Hi
    hiram
    2 -2
    22:10, 4 авг 2018
    е добри де тези хора неса от хасково и нямат нищо опщо със населението там
Последни новини