От х:

Днес в x:

Колко пари е щял да получи шофьорът на катастрофиралия бус с мигранти

Шофьорът, който блъсна полицейски бус, а служител на реда е в критично състояние, е щял да получи 12 хиляди евро за превоза на нелегалните мигранти. Това съобщи NOVA.

По оперативна информация, на шофьорите им е разпоредено да не се подчиняват на полицейски разпореждания и в никакъв случай да не спират. Затова и през ден полицейските гонки с нелегални мигранти по пътищата са факт. 

Назначени са експертизи във връзка с инцидента от тази сутрин, при който беше тежко ранен полицай, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Извършва се оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, назначена е комплексна съдебно-медицинска експертиза и други, с цел изясняване на механизма на престъпленията и настъпилите последици.

Днес, в 6:55 часа, на бул. „Цариградско шосе“, подхода към „Околовръстен път“ в посока с. Казичане, бус, превозващ 12 сирийски мигранти, се удря, докато е преследван от органите на реда, в полицейски автомобил, спрял встрани на пътя. Тежко ранен е един полицай, който в момента е с опасност за живота, а други двама са с телесни повреди. Ранен е и шофьорът на буса, който е със счупени ребра и контузен бял дроб, като също е в реанимация.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването ще бъде извършено от Национална следствена служба. Възложени са определени действия по събиране и проверка на доказателства. При наличие на съответните предпоставки и достатъчно доказателства ще бъде привлечен обвиняем за престъплението, допълват от прокуратурата.

Заради инцидента оставки подадоха главният секретар на МВР Петър Тодоров и неговият заместник Станимир Станев. Също така поискаха законодателни промени във връзка с каналджийството, които да защитят полицаите.

През периода януари-октомври т.г. са задържани общо 14 427 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 2036, на изход – 2069, а установените във вътрешността на страната са 10 322 души. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2021 г. (8254) се отчита 1,8 пъти увеличение, сочат данни на МВР.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини