От х:

Днес в x:

Анонимни алкохолици: отказът от чашката дава шанс за живот на умиращи хора

    Представители на хасковския клуб на „Анонимните алкохолици“ отбелязаха 2 г. от създаването на организацията. По този повод пристигнаха възстановили се от алкохолната зависимост хора от София, Пловдив, Велико Търново, Сливен и Ямбол, както и психологът Красимира Богданова от Хасково и нейни колеги от страната.

    Днес представителите на групите АА от различните градове се събраха не само да отпразнуват заедно годишнината на хасковския клуб, но и да обменят опит. Те пазят самоличността си и затова не ги представяме с истинските им имена.

    „Главната ни цел е да останем трезви и да помагаме на други хора“, обясни мъж, представящ се да Иван. „Сега се чувствам духовно щастлив“, категоричен е мъжът, който е възстановен от 2,5 години и смята, че сега животът е много по-добър и от доста време работи. Иван започнал да пие още на 20-годишна възраст, което впоследствие му попречило да води нормален социален живот и да си изкарва сам прехраната. Преди около 4 години обаче потърсил помощ и тръгнал по дългия път на възстановяване, при което подкрепа оказала и психоложката Красимира Богданова.

    „Пътят не е лесен, но усилията си заслужават. По този начин си върнах човешкия облик, достойнство и порядък в живота“, призна Светла. Друга нейна позната пък сподели, че отказването от алкохола е огромен шанс за умиращи хора. Опора за възстановяването си намерила в братството, наречено „Анонимни алкохолици“, където посетителите споделят общи проблеми.

    Сбирките в Хасково се провеждат всяка събота от 11 часа в сградата до църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“, като веднъж месечно присъства и Богданова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини