От х:

Днес в x:

150 лева глоба за забранен опасен завой, санкционираха над 20 нарушители

    Над 20 водачи са глобени за забранен и опасен завой по ремонтиращия се участък по пътя между Хасково и Димитровград. Санкциите са наложени за няколко дни от започване на строителните дейности там, съобщи за Haskovo.net началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    В района е създадена временна организация и автомобилите се движат само в едното платно. Много от шофьорите обаче не спазват знаците и извършват забранени маневри, спестявайки си пътя до близкото обръщало. По този начин обаче създават предпоставки за катастрофи. Вчера репортер на Haskovo.net засне 13 нарушения за четвърт час, което означава, че почти всяка минута се прави забранен и опасен завой.

    Само днес до ранния следобед са глобени трима нарушители, допълни главен инспектор Чобанов. Той поясни, че санкцията за това нарушение е 150 лева по Закона за движение по пътищата. Сред глобените днес беше димитровградчанинът Борис Методиев. Той обясни, че пътувал към родния си град, слизайки от международния път Е-80. Вместо да обърне на детелината на пътния възел в Орфей, той тръгнал директоно наляво към Димитровград, когато бил спрян от служителите на „Пътна полиция”. По думите му организацията в района не е добре направена и бърка шофьорите. Освен глобата с фиш, Методиев остана без шофьорската книжка, тъй като се оказа, че има неплатен акт.

    От КАТ-Хасково бяха категорични, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ма
      МАНГО
      20 -3
      09:58, 7 юли 2018
      Браво!
      Най-сетне!
    • 2
      7/
      7/8
      15 -5
      12:52, 7 юли 2018
      Който е писал статията си няма грам понятие от ЗДвП, няма акт за 150 лв., в него се указва само място, вид нарушение и нарушител., , а сумата се определя при издаване на Наказателно постановление.Глоба с фиш е за маловажни нарушения до 50 лв. , в които нарушителя не оспорва извършеното нарушение.И няма такова понятие неплатен акт, а има неплатено наказателно постановление влязло в сила. Вземете се ограмотете малко и пишете точно, а не тъпотии!
    • 3
      Ба
      бай Киро
      11 -1
      15:14, 7 юли 2018
      Всеки ден минавам от там и направо изтръпвам въпрос на време е да стане голяма беля. Но проблемът основно идва от това, че няма нито една указателна табела поставена с акъла си.
      • Jo
        John
        9 0
        16:04, 7 юли 2018
        пичлеметата изпреварват и отдясно...
    • 4
      Тh
      Тhe dude
      5 -2
      16:01, 7 юли 2018
      Има много наказателни постановления с изтекла давност.но не ги отписват нарочно хем немогат да те накарат да ги платиш и си стоят до като си жив.в кат давност няма.
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      10 -5
      17:11, 7 юли 2018
      Не наказвайте водачите,бе ченгета тъпи!Накажете идиота ,направил временната организация на движението.
      Толко некадрно нещо ,рядко се вижда.
    • 6
      Ре
      Реалист
      9 0
      18:41, 7 юли 2018
      То че българина най-обича да е тарикат, и да наруши някоя забрана си е върхът е ясно, но в случая хората не са виновни. Указателните табели са под всякаква критика. Не може едно картонче с написано на него с дребни букви - Димитровград да е указателна табела. Не става дума за бърз ремонт за ден, два. Като гледам темпото с което се работи ясно е че тази ситуация ще е повече от месец, а може и два. Трябваше още километър преди детелината да има големи ясни табели на които да има схема къде точно човек трябва да обърне за Димитровград. Местните знаят че на Орфей има детелина, но човек от друг град от къде да знае че има детелина и тя е на по-малко от километър. Това картонче дето пише Димитровград, не обяснява че ви предстои да обърнете на детелина на входа на Хасково. Идващ от Пловдив софиянец ще реши че някой е обърнал табелката за Димитровград в обратната посока., и ще си завие директно надолу без дори да предположи че е в нарушение.
    • 7
      Go
      gost
      0 0
      19:05, 9 юли 2018
      Аз от много време не живея в града и не мога да повярвам. Вярно ли още не е готов ремонта на пътя Хасково-Димитровград??? С това темпо златен ще излезне този ремонт накрая и докато го направят вече ще е за ремонт!!! Голямо крадене, голяма работа!
    Последни новини