От х:

Днес в x:

Теч от затлачена канализация вмириса Орфей

    Теч от затлачена канализация пред 42-ри блок в Орфей вмириса хасковския квартал. Ситуацията се повтаря многократно, а днес вонящата вода стигаше до кръговото на булевард „Васил Левски“, в района на ВиК.

    За пореден път живеещите в района бяха гневни заради носещата се миризма. Недоволстваха и някои от обитателите в блока. Кирилка Ангелова твърдеше, че внучето й – на почти 3 г. имало микроцефалия и след ухапване от насекоми, развъди ли се около мръсотиите пред блока, получило алергия и по спешност го приели в болницата. Тя настояваше районът да се почисти. Твърдеше, че подала жалби в общината и във ВиК.

    Днес от водното дружество за пореден път се отзоваха на сигнала. Почистиха със специализирана техника вома запушения канал. Работниците изкараха купища отпадъци – асфалт, плочки. По думите им при предишни почиствания са изкарали компютър и монитор от канала пред блока, в който живеят предимно роми.

    На място беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той обясни, че канализацията е собственост на блока и почистването й е ангажимент на етажната собственост. Служителите на ВиК се намесили, тъй като ситуацията с разнасящата се миризма, засяга голяма част от града. По думите му за трайно решаване на проблема е необходимо да се направи цялостна реконструкция на площадковата канализационна мрежа, която ще е за сметка на собствениците. Той настоя стопаните на блока да вземат мерки. Инж. Лозев поясни, че тази година четвърти път отпушват канализацията пред въпросния блок.

    Част от апартаментите в блока са общински и са отдадени под наем. Потърсени за коментар от община Хасково обясниха, че ще изискат протокол от ВиК и предстои да инициират общо събрание за решаване на проблема. От кметството допълниха, че ще поемат разходите за общинската част.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      20 -1
      18:52, 6 юли 2018
      Ако е някъде другаде в града,трябва да се плати от джоба,а тук кмета.
      • Кк
        кк
        16 -1
        19:25, 6 юли 2018
        щот това е манга:ски блок
    • 2
      Аз
      Аз
      2 -4
      23:07, 6 юли 2018
      Ами не е точно така. И нашата канализация се е запушвала. От водоснабдяване дойдоха и я отпушиха безплатно.
    • 3
      Он
      оня с коня
      7 0
      00:22, 7 юли 2018
      то там и да не е запушена си мирише на гад отдалеч
    • 4
      Ку
      Кубрат
      4 -1
      10:36, 7 юли 2018
      Ами това са гласоподавателите на кмета нормално. Пък са и защитен вид братята мангасари. Направо са за палене от четирите края.
    Последни новини