От х:

Днес в x:

Снощната буря блокира пътища, остави 5 села без ток

Снощната буря нанесе щети в Хасковско, съобщиха за Haskovo.net от областна администрация. Силният вятър и дъжд е изпочупил клони на дърво между димитровградските села Ябълково и Горски извор, заради което пътят е бил временно затворен. Пристигналите на място пожарникари бързо са разчистили платното и движението е било възстановено.

4 села в региона за кратко са останали без ток - Подкрепа, Стойково, Динево и Брягово. В населените места електричеството вече е възстановено. Оказа се, че най-засегнато е хасковското село Любеново, където днес предиобед все още няма ток. Там има съборени стълбове и екипи на ЕВН работят по отстраняване на щетите. От дружеството увериха, че до края на деня токът ще бъде пуснат. Репортаж от мястото очаквайте по-късно.

Заради изключване на кладенци е нарушено воподаването в някои части на Хасково. От ВиК работят по отстраняване на повредите.

По данни на метеорологичната станция в Хасково вятърът в областния град снощи е достигнал скорост 15 м/с, което се счита за силен, а количествата на валежите са достигнали 1.3 литра на квадрат.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Kv
    kvazi
    8 0
    11:23, 5 юли 2018
    1.3 на квадрат е 1,69 :)
    • Jo
      John
      1 0
      13:12, 5 юли 2018
      кръшков е минал метър един метър!
Последни новини