От х:

Днес в x:

Хасковлии обезверени, че в този мандат ще дочакаме Общ устройствен план

85.6 процента от гласувалите в анкетата на Haskovo.net смятат, че до края на този мандат на местната власт Хасково няма да има Общ устройствен план, каквото беше едно от основните предизборни обещания. Този отговор са посочили 160 от общо участвалите в допитването 187 читатели.

Едва 27 или 14.4 но сто са оптимисти и смятат, че това все пак ще се случи.

Припомняме, че обществената поръчка за изработване на Общ устройствен план на Хасково и селата, обявена в началото на годината, беше прекратена миналата седмица със заповед на кмета Добри Беливанов заради калпави критерии за оценка на офертите.

Анкетата няма представителен характер, но дава представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ст
    стопаджия
    51 -7
    08:52, 5 юли 2018
    86% от Хасквлии изобщо си нямат понятие какво е Общ устройствен план, камо ли да са обезверени.
    Ай престанете да пишете глупости. Хората са обезверени, но друга е причината. Хората ги интересува какво ще сложат на масата, децата им ще си намерят ли работа, ще им разбият л апартамента, ще им смачкат ли детето.....на кой му дреме за вашия Общ устройствен план.
    • 14
      145487509827
      11 -3
      12:28, 5 юли 2018
      Хахаха със сигурност нямат понятие какво е общ устройствен план и наистина ги интересува какво ще сложат на масата, а не кой има амбиции да строи.
    • Не
      Незапознат
      3 -2
      18:52, 5 юли 2018
      Ако имаха понятие щяха да са 100 процента на това мнение.Ако знаеха каква е общата структура и предмета на плана щяха да разберат че тяхната паница или тази която слагат на децата си до голяма степен зависи от това колкоще е пълна и по важното кога ще го има.Но скепцитизма и неверието в нищо е основателен затова не само че до никъде няма да стигнем но и ще потънем.Даже и да го има такъв той ще е само като външна проформа която за власто имащите пари за пред останалите хора.Жилищното застрояване ще е за този който плаща където си иска.Ако желае може зелената площ до него ако все още е останала да я направи личен ограден паркинг.Да не говорим за естетико-композиционното изграждане на мястото.Каква ще бъде територията която е публична държавна собственост и публична общинска и режимът на устройството им може само да гадаем до какви възможни абсурди може да се стигне и т.н.Темата е многообхватна така че и за тези които са специалисти в тази област може да пропуснат нещо или да го направят така както някой иска.Всякой знае какво означава усвояване на средства в нашите условия.Тка че нека спомена една важна подробност която се забравя или пропуска и ще спра с коментара си до тук.Изводите или вариациите по тях нека всеки сам да си ги направи.В случай, че за населеното място няма общ устройствен план, се създава направо ПУП (Подробен Устройствен План)В същото време може и да се създаде като приложение на общият устройствен план.
  • 2
    Зд
    Здравка
    34 -3
    09:04, 5 юли 2018
    Той да е само общия устройствен план, направо ще сме добре!
  • 3
    Гр
    гражданин
    28 -2
    10:56, 5 юли 2018
    То предизборно имаше много обещания както винаги, дори трябваше кв.Болярово преди две години да е забравил проблема с канализацията. Поредните хрантутници, да вземем властта с обещания, да се напапаме, а после пак обещания преди другите избори!!!
  • 4
    Ра
    Разруха
    15 -4
    10:59, 5 юли 2018
    Поне дочакаха разрухата!
  • 5
    Ня
    Няма да я бъде
    26 -8
    12:24, 5 юли 2018
    То да беше само ОУП. Само едни безсмислени уволнения и назначения се правят. На кмета все някой му е виновен друг. Симулира дейност и контрол, а реално го манипулират и му дърпат конците. Жалко че толкова години ще загуби градът с това управление. Голяма грешка направиха хасковлии.
Последни новини