От х:

Днес в x:

Мотористи от Хасковско на пл. „Свобода“ в подкрепа на майките на деца с увреждания

    Точно в 12 часа в неделя двайсетина мощни мотора нахлуха на площад „Свобода“. Мотористите са от Хасково, Димитровград и Харманли и пристигнаха да изразят подкрепата си за майките на деца с увреждания, които от началото на седмицата протестират в центъра на града с искане да се приеме законът, който вече от много години се отлага.

    След мотористите от региона беше и Тодор от Карлово, специално пристигнал в Хасково, за да изрази подкрепата си.

    След като подредиха мощните мотори в редица пред паметника на Незнайния воин, те направиха опашка пред тетрадката с подписката в подкрепа на  майките, която вече е набъбнала до над 500 парафа.

    „Идваме да подкрепим справедливия протест на майките на деца с увреждания. Почти всеки от нас има познат или близък с такива проблеми и знаем, че системата наистина ги убива“, обявиха мотористите.

    Една от майките – Йоана Милева заяви пред репортери, че въпреки че законопроектът вече е внесен в парламента, те ще продължат с протеста. „Майките от София дадоха срок от пет дни да бъде разгледан законопроектът. Ако това не стане, протестът ни ще ескалира“, заяви тя. И съобщи, че майки замисляли да блокират пътя Варна-Добрич, ако не бъде спазен този срок.

    Някои от родителите бяха довели и децата си. Те веднага се залепиха за лъскавите возила. Някои бяха качени върху мощните машини, а мотористите им обясняваха как се управлява и им пожелаха някой ден да имат свои мотори.

    Тодор Кръшков    

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Pe
      Pepelanka
      6 -45
      14:14, 1 юли 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ка
        Каун
        35 -4
        15:04, 1 юли 2018
        Ей тъпанар, нима ако не бяха на власт "гробарите", а комунистите заедно с турската етническа партия, положението щеше да е по-различно ! Всички са един дол дренки ! На никой от тия алчни, самозабравени политици не им дреме за народа ! Всеки от тях го интересува единствено как да стане милионер , а който вече е станал, как да стане мултимилионер, а после и милиардер !!!
      • Ко
        Колев
        10 -18
        16:53, 1 юли 2018
        Пепелянке,понеже всички гласуващи за ГЕРБ са много... Виж коментара
    • 2
      Гр
      Гражданин
      19 0
      14:21, 1 юли 2018
      Браво!
    • 3
      Пе
      Петя Към Pepelanka
      24 -2
      14:54, 1 юли 2018
      По-малоумен коментар не бях чела!Сигурно и ти си заслужаваш ниското заплащане,лошото здравеопазване и всичко,което не е наред в държавата!Проблемите не са от 10 г.,а от 30..40...тоест всички били или сега са управляващи са виновни за социалната политика в държавата!
    • 4
      Ив
      Иван Райчев
      39 -1
      15:13, 1 юли 2018
      Организацията беше на ниво. Специална благодарност на мотористите подкрепили протеста и на организаторите.
    • 5
      Ма
      Майка
      28 -2
      15:44, 1 юли 2018
      Първия коментар е изключително смотан,откъсан и не на място. Като овце сте всички,които вярвате в ГЕРБ. Това е. Не всички са гласували за тях. Ама както и да е. Само един ********* може да напише подобно нещо и да се примирява с действителността. Заспали Хасковлий. Спят зимен сън и неискат да се събудят. Не е само за децата. За роднини и познати също. Всеки има поне един познат с увреждане,но ме отиде на протеста,нали. Защо? Срамно ли е,страшно ли е не разбирам. Еми- бъдете живи и здрави всички
      • Не
        Незапознат
        6 -1
        22:47, 1 юли 2018
        Първият коментар въобще не заслужава вниманието ви.Натрисате му отрицателен вот и продължавате напред.Думите в него не само че не изразяват мнението което индивидът иска да
        каже но и няма никакъв препинателен знак.Това е прост човек за който не може да се каже че развитието му е спряло тъй като едва ли някога е имало при него такова.Казвате че Хасково е заспало.Или по точно Хасковлии.Не знам може би така разбирате нещата.За мен просто няма буден или заспал.Няма такива които да правят едното или другото.В така нареченият град гражданите са кучетата,пенсионерите,болнавите и такивата които за нищо не стават общо казано,тези които нямат друг избор освен да са тук и последната най-малка и щастлива прослойка са тези доволни от сегашното статукво.Животните имат вродени предразположености да следват определено поведение.На останалите три типа хора отчаянието е нарушило правилата възпиращи първичните им инстинкти.Дали ще получите подкрепа или не от тях е без значение.Те са бита карта.Следващите освновно пък не ги инттересува да дадат социална подкрепа за нещо.За самодоволните няма какво да коментирам.Моля не ме разбирайте погрешно.Не подценявам нито пък омаловажавам протеста.Нещата са стигнали дотам че за да стане някаква промяна трябва по трудният начин да стане.Но кажете ми колко няма да допуснат лесният начин да застане на пътя на праведноста?
    • 6
      Ту
      Тука
      20 -2
      21:10, 1 юли 2018
      въпроса не е кой управлява.Тези майки са героини,защото вместо да си зарежат децата по домове се грижат за тях!Позора е,че за крадливите мургавелци има всичко,а за тях няма!И това е при всички правителства!Така че платени партийни боклуци дето тролите тука се молете да не ви сполети и вас!
    Последни новини