От х:

Днес в x:

Мокър от дъжд не се бои: млади плувци скочиха в басейна срещу дрогата

Изображение 1 от 5

    25 деца между 10 и 18 -годишна възраст скочиха смело в басейна на комплекс „Фантазия“ в ранния следобед днес. Въпреки дъждът, който заваля малко преди старта на състезанието, тийнейджърите се гмурнаха безотказно във водата. Кампанията е част от седмицата против наркозависимостите в Хасково. Точно на днешния 26-ти юни се отбелязва Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. 

    Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

    По данни на Националния фокусен център за наркотици и наркомании:

    Канабисът (марихуана, хашиш) е най-често употребяваният незаконен наркотик в България. През последните години разпространението на употребата на канабис в България остава относително стабилно. Наблюдава се тенденция на увеличаване на броя и дела на жените, които пушат марихуана, както и сред по-младото население – 27 % от учениците са употребили поне веднъж в живота си канабис, като за 16 години делът на учениците с опит в употребата на канабис се е увеличил с 13 процентни пункта. Наблюдава се и тенденция към увеличение на употребата на синтетичната дрога.

    „ Мокрото парти днес е, за да покажем, че най-здравословно е да спортуваме, а най-завладяващо е да побеждаваме. Това са две неща, които могат да запълват времето ни, за да не се обръщаме към наркотиците!“, призова плувците на „Фантазия „Гергана Атанасова, която е възпитател към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която е организатор на днешното събитие.

    Въпреки, че всеки, скочил в дъжда днес е победител, все пак в надпреварата се отличиха, като първенци: при най-малките 10-15-годишните Антония Колева, при момчетата във възрастта 10-14 години Георги Панайотов и при по-големите във възрастта между 15 и 18 години- Петко Петков. За всички смелчаци -плувци, но и за тези, които бяха дошли да ги подкрепят партито завърши с огромна торта.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини