От х:

Днес в x:

Осем отбора от малки футболисти мерят сили на Ямача

    Осем тима футболисти до 12-годишна възраст от областта се включиха днес на стадион „Хасково“ в ежегодното състезание „Децата и футболът".

    В две групи по 4 отбора бяха разпределени играчите на АФК „Хасково“, „Асти -АБ“, „Червените дяволи“- отборът на легендата Емил Ангелов-Бабангида, „Харманли 04“, „Димитровград 1947“, „Бригада“- Димитровград, „Раковски“-Ивайловград и „Свиленград 1921“.

    Състезанието се организира от Асоциацията на българските футболисти. В Хасково домакин е местната община.

    По същото време днес се играха и двубоите в Област Кърджали.

    Състезанията са част от Националната програма „Децата и футболът", създадена през 1999 г. със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. Програмата е насочена към децата от 10 до 14 години, като основната й цел е физическото развитие на подрастващите.

     Днес най-малките футболисти, които ритаха на Ямача бяха 9-годишни.

     Състезанието спечели отборът на „Димитровград 1947“, който победи във финалния мач тима на „Свиленград 1921“ с 4:1.  Трети е хасковският тим " Червените дяволи".

    Всички деца, участващи в турнирите, получават пълна футболна екипировка, топки и много други спортни пособия от основния организатор-Асоциацията на българските футболисти, както и награди от спонсора на състезанията.  

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини