От х:

Днес в x:

22-ма депутати заподозрени, че са къртици на кмета Иванов

22-ма депутати ще дават показания в Столична следствена служба по случая с изнесения от парламента поверителен доклад на ДАНС - списъкът с разследваните случаи срещу кмета на Хасково Георги Иванов, съобщиха отлично информирани източници на Haskovo.net.

През декември миналата година след изтеклата информация в медиите, че ДАНС поема сигналите за корупция срещу градоначалника, Георги Иванов свика брифинг, на който разпространи копия на този списък. Тогава той каза, че това е докладът на ДАНС и че всички тези случаи вече са проверявани многократно и разследването по повечето от тях е прекратявано.

От ДАНС обаче са поискали да узнаят кой е изнесъл секретната информация от парламента. Този списък е бил представен пред комисията за борба с корупцията и е бил обозначен като секретен.

В Хасково плъзнаха слухове, че депутатът Иван Илчев е преписал доклада и го е предоставил на кмета Георги Иванов. Попитан от журналисти дали е така, Илчев тогава само каза, че в този доклад няма нищо секретно.

В ДАНС обаче явно смятат, че има. Освен това възбуденото следствие по този случай означава, че информацията е била достоверна.

Според запознати 22-ма депутати са се разписали в специална тетрадка, че се запознават с този документ в секретната секция на парламента. Всички те ще дават обяснения пред следовател от Столична следствена служба.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини