От х:

Днес в x:

Шампионът на писта Хасково Маршавелов отново на старта

    33 заявки са подадени до момента за участието на „Писта Хасково 2018“ -Затворен маршрут, съобщи организаторът на състезанието Иван Бакарджиев от Авто-мото клуб Хасково.

    Очакват се обаче още поне 2-3 заявки в последния момент за 9-то издание на автомобилното състезание, посочи той.

    Стартът е втори кръг от Републикански шампионат на затворен маршрут, първият се проведе в Бургас.

    Надпреварата ще се проведе през почивните дни и за нея в Хасково пристигат част от най-добрите автомобилисти на България, катопобедителите от първия кръг тази година Александър Димитров, Иван Влъчков и Константин Маршавелов, който е и носител на купата от „Писта Хасково“за миналата година.

    Цялата дължина на пистата е 3,120 км. Любопитен факт е, че Хасково е най-малката община, където се провежда Затворен маршрут.

    В предстоящата надпревара ще има три старта, уточни Бъкарджиев-състезателите от туринг и макси ще карат заедно, но ще се взимат резултатите от за отделните класове.

    В серия „Спорт“ за Хасково ще карат Илия Вачев и Даниел Ковачев, а

    в “Туринг“- Драгомир Драгов и Никола Вълчев, който ще направи дебюта си в Хасково.

    Новото тази година е е третият старт- Купа „Енеос“. При нея за разлика от другите два старта, в които ще има по 12 състезателни обиколки, пилотите ще изминат според регламента с общо 25 километра по-малко и ще направят 8 обиколки.

    В събота квалификациите за старта са малко след 12 часа. Тогава ще бъде затворен и част от квартал „Орфей“-от ВиК отбивката до Кръговото на „Веспрем“. Преминаването ще е забранено до около 18 часа. Според организаторите твърде възможно е това да се случи и час по-рано.

    В неделя движението по маршрута ще бъде блокирано от 10 сутринта до 15 часа. Официалното откриване на състезанието е в 10.30 часа. За него пристига председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев. За поредна година рейсинг директор на състезанието е Валентин Боев от Велико Търново.

    Много любопитен факт, който съпътства Хасковската писта е и, че най-младият състезател, който ще застане на старта все още няма все още книжка, но пък има лиценз от БФАС. Кристиян Христов е на 16 години. От другият край на ЕГН-то при участниците е 66-годишният Стоян Апостолов, който участва в Хасково и миналата година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Пе
      ПЕТЯ
      23 -8
      15:05, 30 май 2018
      Това е ненормално как ще се приберем от работа с колите ????сменете мястото нека всяка година е на различно място само нас тормозите!!!!!
    • 2
      Pa
      padre
      18 -21
      15:12, 30 май 2018
      винаги ще има мрънкачи.......ами г-жо изкарайте си колата малко по-рано от района,пийте едно кафе и отидете на бачкане.Навсякъде хората дават луди пари,за да гледат едно такова шоу,а при нас - мрънкане,НО тез,които мрънкате сте много по-малко от радващите се от това шоу.Пък и като гледам от кога ще затворят пътищата вие май не работите много:)щом ням да може да излезете:)
    • 3
      Вс
      Всевишния Кенанец
      8 -13
      15:49, 30 май 2018
      Похвално ..тази година в един уикенд Хасково е в ц... Виж коментара
    • 4
      32
      321
      13 -7
      16:34, 30 май 2018
      Че кой ги пита хората, важното е състезанието да си проведат. В другите градове маршрутите са в самия край на града или околовръстните пътища, за да не се пречи на хората да излизат с колите си, както и да си почиват през почивните дни. Всъщност не е ли нарушена наредба на общината, относно почивните дни и спазването на тишина през следобедните часове. Или излиза, че не можеш да тупаш през терасата, но можеш да вдигнеш олелия, че цял квартал да не си почине. Интересно Хасково в центъра на какво събитие е. На нещо, което ще бъде отразено 30 секунди. Че това събитие ли е?
    • 5
      00
      00112233445566778899
      9 -1
      17:08, 30 май 2018
      Няма ли да има купа лада.
    • 6
      Ил
      Или
      10 -8
      17:46, 30 май 2018
      До кога ще ни тормозят с това рали? Направете го извън града,има малки деца и болни хора
      • Ма
        Манол
        11 -5
        18:25, 30 май 2018
        Ще ни тормозят, докато ги търпим. Докато не направим подписка с искане за провеждането на референдум - за и против провеждането на рали в рамките на града. Сами сме си виновни, че позволяваме на шепа хора да се забавляват на гърба и несгодите на останалите.
    • 7
      Ze
      zelen4uk4e
      6 -8
      19:17, 30 май 2018
      Предлагам ви всички които сте недоволни - заповядайте да го обсъдим в събота в кафето което е до трасето . И се надявам да представите свойте обосновани аргументи относно това - защо да не се провежда такова мероприятие .
      • 32
        321
        6 -5
        07:17, 31 май 2018
        Поредна гавра - ще говори с недовлните в събота. На фона на рева на моторите. Безмислен разговор. Анономникът, дето кани даже не си е направил труда да прочете защо хората не искат това състезание под прозорците.
    • 8
      Ни
      Николай
      8 -3
      00:18, 31 май 2018
      Че ти пък кой си та с теб да го обсъждам.
    Последни новини