От х:

Днес в x:

Лабрадорите Оби Уан и Принц част от екипите по границата срещу трафика на цигари

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители, съобщиха от Агенция „Митници“.

Лабрадорите Оби Уан и Принс застъпват на пост на Митнически пункт Капитан Андреево още това лято. Четириногите помощници, съответно на две и на една години, идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принц вече са изпратени в школата за обучение на митнически кучета на Агенция „Митници" в Балчик. Обучението, с продължителност пет седмици, е под формата на игра, в която митническите кучета се приучават да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап обучението им е насочено към изграждане на екип - куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене.

В момента в помощ на митническите инспектори на МП Капитан Андреево в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика, са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи.

Hаskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини