От х:

Днес в x:

Товарен влак помете автобус, петима в болница

Изображение 1 от 2

    Петима души пострадаха при катастрофа между товарен влак и автобус в Симеоновград. Инцидентът стана в 17:03 часа, уточниха за Haskovo.net от областната дирекция на МВР.

    Автобусът на „Мини Марица-Изток“ тръгнал от Гълъбово към Симеоновград, където трябвало да остави работници след смяна. На неохраняемия прелез обаче е пометен от влак. Машинистът успял да набие спирачки, но е завлякъл рейса на около 40 метра, обясниха свидетели на катастрофата. При удара рейсът е бил преобърнат, при което са пострадали някои от пътниците. Единият от тях е по-тежко ранен и е откаран в хасковската болница с контузия на гръден кош. По първоначална информация в автобуса са пътували общо 31 човека.

    На място пристигнаха полицаи, за да изяснят причината за инцидента.

    Според симеоновградчани на това място често стават инциденти, тъй като видимостта е намалена за преминаващите превозни средства. Те са категорични, че трябва да се вземат мерки за предотвратяване на последващи катастрофи.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Тв
      твърде много кръв днес
      17 -1
      19:24, 17 май 2018

      Много катастрофи имаше в днешния ден.Твърде много кръв се изля.Дано да се оправят пострадалите.

    • 2
      В Симеонвград има много РОМЕИ та този автобус ако... Виж коментара
    • 3
      Ra
      Rado
      7 0
      20:55, 17 май 2018
      Какво прави там автобуса - там ли е маршрутното разписание?
    • 4
      Гр
      гражданин
      5 -2
      09:35, 18 май 2018
      Как само звучи "товарен влак помете автобус" със скорост 25 км/ч, яко помитане е било. И другото "машинистът успял да набие спирачки", интересно ми е как машиниста набива спирачките на влака, с левия или с десния крак, а трябва ли да смени и скоростите - майко мила какви бисери има в родната журналистика.
      И сега сериозно, прелеза няма бариери от близо 20 години защото бяха откраднати и предадени за вторични суровини. От НК ЖИ няколко пъти възстановяваха прелеза със светлинна и звукова сигнализация, но и тя биваше старателно демонтирана и открадната по предназначение и в следствие на драстично намаляване на влаковете по тази линия, прелеза остана така само със знак STOP.
      • Не
        Не се чуди толкова
        1 0
        10:27, 18 май 2018
        Когато става дума за машна с тегло 50 тона, скоростта от 25км/ч. е напълно достатъчна да помете свичко по пътя й.
    Последни новини