От х:

Днес в x:

Компроматна атака в Атака. Жилищата надолу с 45 евро. Преглед на печата

Компроматна атака се вихри в хасковската структура на Атака, обявява във водещото си заглавие на първа страница днес "Хасковска Марица". Според изданието е напълно възможно самият Волен Сидеров да оглави тукашната партийна листа. Причина за това са раздорите в местната организация. Наскоро депутатът Георги Димитров обяви, че пълномощните на хасковските лидери Анюта Лозева и Георги Майоров са изтекли и не са подновявани. Репортерите обаче лично се убедиха в противното на консултациите за районна избирателна комисия при областния управител – пълномощното на Анюта Лозева бе редовно заверено от Сидеров.
Самият Сидеров пък отдавна се бил убедил в липсата на качества на депутата си от Хасково и неизтощимата му енергия да инспирира скандали, но не можел да му бие шута, за да не остане без парламентарна група.
За утре следобед е насрочено събрание на атакистите, на което се очаква напрежението отново да ескалира.

Ковачки съди РКС в Хасково, четем на втора страница в броя. Съдебната битка е за земята под складовете на едро, делото е заведено още през 2006 г.

Внесоха обвинителен акт за брутално убийство, акцентира изданието на трета страница. Става дума за димитровградчанина Христо Лазов, който миналата година жестоко се гаври и умъртви Минка Андреева след запой.

Невръстни продължават със сватбите, не им пука от закона, четем на 4 страница. В материала се разглежда проблемът за малолетните цигански булки, за които властта си затваря очите.

Жилищата надолу с 45 евро, така е озаглавен водещият материал на първа страница в "Новинар юг" днес. Кризата сваля цените на имотите в Хасково, рекордът се държи от Велико Търново, допълва изданието.

Цената на медта нагоре с 25 на сто, четем още на страницата. Става дума за цената на цветните метали в пунктовете за вторични суровини.

Хасково пие студена вода за пречиствателната, акцентира вестникът на втора страница. Въпреки обещанията на заместник министъра Димчо Михалевски, че ще се отпуснат средства за станцията на яз. "Тракиец", пари за нея не са предвидени. Военният министър пък се размотава с търга за имота край Узунджово, където "Кроношпан" иска да изгради фабрика за 240 млн. евро.

Измамник се крие от съдебната полиция, акцентира вестникът на трета страница. Става дума за групата от Лом, с която се занимава димитровградският съд. Един от бандата се покрил и е обявен за издирване.

Пуснаха от ареста стрелец по бременна, четем още в броя. Става дума за Божидар Стойчев от Димитровград, който преди няколко години стреля по бременната Валентина Георгиева. Стойчев на два пъти бе осъждан от хасковския окръжен съд, но делото бе връщано от по-горни инстанции.
Промяната на мярката му в "парична гаранция" е на хасковските магистрати.

Димитровград тегли 1.7 млн. лв. кредити, четем на 4 страница. Решението е на местния парламент. По-голямата част от парите са за преасфалтиране на улици.

На литературни теми са двата материал на 6 и 7 страница в броя. "Пеньо напусна живота "бездомен, безработен и необичан", е озаглавена публикацията, посветена на "поета с ватенката". Другата е за "Южна пролет". Заглавието е "Дебютантите ги издават трудно, Дончо отпечатва автографите си".

"Новинар юг" предлага и своята номинация за Пегас. Това е Невена Борисова от Велико Търново. Стихосбирката й "Бавни протрети" е издадена от "Български писател", чийто шеф е Гриша Трифонов. Самият Гриша е в Хасково да лобира за поетесата си. Нищо чудно да я пробута. Миналата година тъй стана със Сибила Алексиева. Впрочем, потесата наистина бе добра и си заслужаваше наградата, макар да имаше и други добри автори.
Но всяка година става по този начин.

Наградите на поетичния конкурс "Южна пролет" се връчват тази вечер. Лично шефът на съюза на българските писатели Николай Петев е тук, за да връчи статуетките.

Трудно се издържа на изкушението за няколко думи за писателския съюз, който прилича на всички останали съюзи в днешна България.
Преди няколко години, когато председател на СБП бе Никола Радев, писателят Христо Стоянов занесе на конгреса на организацията един ибрик. Пред всички в залата го връчи на председателя Радев с думите: "Връчвам на председателя на съюза на българските писатели награда - един поцинкован ибрик. Той служи за подмиване на задни мисли.
Също така напускам този съюз, защото не мога да си позволя да членувам в организация, чийто председател е удостоен с подобна награда".

Мисля, че е ясно.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини