От х:

Днес в x:

Хасково е сребърен медалист на Национално детско полицейско състезание

Изображение 1 от 5

    Отборът от хасковското училище “Васил Левски“ е вицешампион на Националното полицейско състезание на доброволците от Детското полицейско управление.

    Шестокласниците, водени от преподавателката си Галя Георгиева спечелиха сребърните отличия на националното състезание. На церемонията по награждаването участва и гл.комисар Христо Терзийски. Златни медалистите са ученици от Шумен.

    Състезанието се проведе в София между 23 областни дирекции и бе организирано от Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на Спортна асоциация на МВР и Българския младежки червен кръст.

    Хасково представиха Преслав Пасков, Валентин Иванов, Никола Николов и Жеко Чернев. Отбора придружиха инспекторът от Детска педагогическа стая Иван Запрянов и Владимир Димитров от ОДМВР Хасково.

    Хасковският тим е подбран сред най-добре проявилите се участници на миналогодишния кръг на „Млад огнеборец“. Освен това отборът е съставен от мотивирани деца, спортисти, които проявяват интерес към професиите полицай и пожарникар. За подготовката са помагали служители от Областната полицейска дирекция и червенокръстци от младежкия състав на организацията в Хасково.

    Състезанието е преминало в три етапа. В модула за лична полицейска защита хасковските представители са показали много добра подготовка при прилагането на три техники на самозащита, предварително отработени в заниманията с местните полицаи. За надпреварата в долекарската помощ децата са се подготвяли с помощта на доброволци на младежкия червен кръст. На състезанието, освен теоретични познания, са демонстрирани и реакции в при случаи на инциденти.

    В третия етап на надпреварата е залегнала и подготовката по безопасност на пътя в рамките на три различни модула. Изпитите са били по теория, правилно подреждане та пъзел пътен знак за време и демонстрация на познанията за правилата на пътя, които са направени с велосипеди.

    Освен с емоции от отличното представяне на състезанието, учениците от Хасково се връщат от София и с много силни впечатления от специална програма с демонстрации за тях, подготвена от организаторите. Те са видели отблизо как действат служителите от СОБТ, които са демонстрирали залавянето на терористи. Много силни впечатления са запечатали децата и от демонстрацията как се обезврежда взрив. Най-голям интерес у децата предизвика срещата с конната полиция.

    Програмата „Детско полицейско управление“ е с двегодишна история. В момента Детски полицейски управления има към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават над 4500 деца на възраст от 8 до 12 години. Там се усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини