От х:

Днес в x:

Златаровци се доказаха в състезания по различни направления

Изображение 1 от 4

    Изминалите почивни дни донесоха много награди и признание за учители и ученици от СУ „Златаров“ в различни области на знанието и развитието на децата.

    9 от 27 гимназисти влязоха във финала на провелото се в Банско Национално състезание по английски език „Уча се с Интелект“. Златаровските ученици спечелиха пълен комплект медали – Йоана Грозева – злато, Румяна Палазова – сребро и бронз за Роси Генчева. Учениците на Светла Найдева, Анета Лозева и Теодора Стоянова ще запомнят тази иновативна надпревара не само с постижения, но и с много забавления, „търсене на съкровища“, среща с нови приятели и откритите хоризонти по време на редица мотивационни лекции.

    Костадин Запрянов от 12 б клас се доказа в Националното състезание по физика, инженерство и технологии, организирано от Пловдивския университет. С разработката си „Определяне на флоромиграцията и флороспециализацията при пчелите“ той завоюва второто място в интелектуалната надпревара. Средната оценка, която получи от специалисти и научни работници 8,2 точки е приравнена към Отличен 5,50, с която дванадесетокласникът може да се счита за студент във физико-технологичния факултет на университета. Това е постижение, с което може да се гордее и научния му ръководител Златка Гарова

    Учителят по физическо възпитание и спорт Йордан Георгиев изведе отборите по бадминтон до финалите на Ученическите игри. Момичешкият отбор Михаела Джакова, Елеонора Иванова и Цветомира Попиванова и момчешкият - Светослав Раев,Николай Давчев и Георги Манчев станаха безапелационните първенци на зоналния кръг, проведен в Пазарджик.

    Най-малките златаровчета, доказали се като бъдещи успешни IT специалисти са учениците на Петя Христева - Павел Панев и Ния Станчева. Първокласниците се представиха отлично на финала на провелото се състезание за деца от първи до четвърти клас IT Знайко. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      Първомаец
      2 -1
      08:16, 2 май 2018
      Евала на Здравчев. Искам го за кмет. Но дали ще се навие.
      Не иронизирам
    Последни новини