От х:

Днес в x:

16 °C

Златаровци се доказаха в състезания по различни направления

Изображение 1 от 4

  Изминалите почивни дни донесоха много награди и признание за учители и ученици от СУ „Златаров“ в различни области на знанието и развитието на децата.

  9 от 27 гимназисти влязоха във финала на провелото се в Банско Национално състезание по английски език „Уча се с Интелект“. Златаровските ученици спечелиха пълен комплект медали – Йоана Грозева – злато, Румяна Палазова – сребро и бронз за Роси Генчева. Учениците на Светла Найдева, Анета Лозева и Теодора Стоянова ще запомнят тази иновативна надпревара не само с постижения, но и с много забавления, „търсене на съкровища“, среща с нови приятели и откритите хоризонти по време на редица мотивационни лекции.

  Костадин Запрянов от 12 б клас се доказа в Националното състезание по физика, инженерство и технологии, организирано от Пловдивския университет. С разработката си „Определяне на флоромиграцията и флороспециализацията при пчелите“ той завоюва второто място в интелектуалната надпревара. Средната оценка, която получи от специалисти и научни работници 8,2 точки е приравнена към Отличен 5,50, с която дванадесетокласникът може да се счита за студент във физико-технологичния факултет на университета. Това е постижение, с което може да се гордее и научния му ръководител Златка Гарова

  Учителят по физическо възпитание и спорт Йордан Георгиев изведе отборите по бадминтон до финалите на Ученическите игри. Момичешкият отбор Михаела Джакова, Елеонора Иванова и Цветомира Попиванова и момчешкият - Светослав Раев,Николай Давчев и Георги Манчев станаха безапелационните първенци на зоналния кръг, проведен в Пазарджик.

  Най-малките златаровчета, доказали се като бъдещи успешни IT специалисти са учениците на Петя Христева - Павел Панев и Ния Станчева. Първокласниците се представиха отлично на финала на провелото се състезание за деца от първи до четвърти клас IT Знайко. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пъ
   Първомаец
   2 -1
   08:16, 2 май 2018
   Евала на Здравчев. Искам го за кмет. Но дали ще се навие.
   Не иронизирам

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини