От х:

Днес в x:

26 °C

22 акта за неизплатени заплати, липса на договори и извънреден труд

22 акта са съставени от Инспекцията по трудa в Хасково през март, съобщи на нарочен брифинг временно изпълняващата длъжността директор Кирилка Кирилова. Преобладаващата част от тях са за нарушения на нормите, регламентиращи трудово-правните отношения. Сред тях са неизплатени заплати и възнаграждения, липса на трудови договори, полагане на извънреден труд, поясни Кирилова. Нарушенията са във фирми от няколко бранша – строителство, търговия, заведения, производство. Само една от глобите е за нарушения на безопасните условия на труд в сферата на строитеслвото.

През миналия месец са извършени 208 проверки в Хасковска област. 33 са по сигнали на граждани предимно за неизплатени заплати и обезщетения, като най-вече те са след прекратяване на договора.

През март са констатирани общо 726 нарушения – 369 по Закона за безопасни условия на труд и 357 по трудово-правни отношения.

Анета Кутелова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Мз
  МЗ- СОФИЯ
  2 -4
  16:09, 26 апр 2018
  Кмета и падаря / който не дава /да изравнят заплатите на сестрите работещи към община хасково.какво е това разделение , кой го е направил и кой настоява за него.а ако ще има такова ,то да се види по дипломи коя сестра има бакалавърска и магистърска образобателна-квалификационна степен.,на кой ще дават и на кой няма да дават.,и по колко.
  На какво прилича това ,на калпак по 20 лева.,в общината ви мързи да направите елементарни изчисления.
  Вие на практика , искате в детските градини да работят сестри на нивото на чистачките,които по всякакъв начин ги лансирате да не работят ,като непрекъснато им раздавате парично увеличение с по 50 лева.,на шест месеца!!!!!!!!!!!!!!!!! Това се нарича, безпардонна наглост.безхаберната комисията по законност да си прочете закона и наредбите по-старателно ,засягащи медицинските специалисти и да осигурят необходимите парични средства .
 • 2
  Jo
  jojo
  6 0
  20:31, 26 апр 2018
  защо не проверят фирма М-конфорт дето стопанисва паркингите какво е работното време на нейните работници- от 8 до 19 плюс събота до три следобяд егати експлоатацията на хората - не хора, а роби и всички си затварят очите срам, срам, срам и позор

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини