От х:

Днес в x:

Тунинговани коли и мотори показват в Хасково, изложението в помощ на болно дете

    Група хасковлии, предимно млади момчета, организират на 5 май първото тунинг изложение в Хасково. В него ще бъдат показани автомобили и мотори, като за целта сме уведомили община Хасково, обясни организаторът Гюрай Салим.

    „Надяваме се да предизвикаме интереса на гражданите. Смятаме, че нашето хоби би било интересно за много хора. Предвиждаме да се получи истински празник с много настроение, наши приятели ще осигурят добро музикално оформление на събитието“, каза Гюрай. Младият хасковлия се занимава любителски с тунинговане на коли, пастиране и пране. С подобни дейности в свободното време се занимават и останалите момчета от групата. Сред тях е хасковлията Станислав Симов, който обясни, че му доставя удоволствие да работи по колата си. Той поясни обаче, че тунинговането на автомобила може да струва немалко средства.

    На този етап участие в тунинг изложението са заявили собствениците на над 30 автомобила и 15 мотора. Колите са с подобрения в брони, капаци, джанти, спойлери. Сред представените коли ще бъде Фолксваген Корадо с над 500 конски сили, собственост на момче, работещо от години в Щатите. Ще бъде показано и най-ниското БМВ в България, модел Е39. „Колата не може да мине нормално през легнал полицай, налага се да се постават допълнителни приспособления“, обясниха инициаторите на изложението. Те допълниха, че собственикът на автомобила живее в квартал „Червена стена“, и за да слезе до центъра с него, му отнема около час и половина. Автомобилът е класиран на първо място в събор за БМВ-та с твърдо окачване.

    Изложението, което е предвидено да се превърне в тунинг шоу, е с благотворителна цел. Ще бъдат поставени кутии, в които ще се събират средства за лечението на 5-годишния Кристиян Милчев, страдащ от прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен, каза Гюрай. Той допълни, че първи своята лепта ще пуснат участниците в изложението, но призова и гражданите да подкрепят каузата.

    Събитието ще се проведе на площад „Свобода“ в Хасково като тунингованите коли и мотори ще останат там от 10 до 18 часа.

    Предстоящото изложение не е първата благотворителна акция на Гюрай. Миналата година той предостави безвъзмездно автомобила си Фолксваген Голф на абитуриент в неравностойно положение. Той пое не само разходите за гориво, но и украсата по колата, която беше лъсната до блясък. Идеята му хрумнала, когато прочел в интернет за подобна инициатива в други градове. Той и приятелите му възнамеряват да повторят каузата и тази година, като се организират да подпомогнат зрелостник в нужда. Освен това целят да превърнат тунинг изложенията в традиция.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ха
      Хасково
      61 -8
      11:33, 25 апр 2018
      Браво Гюрай Салим и на останалите момчета !!!
    • 2
      Бг
      БГ
      51 -2
      11:42, 25 апр 2018
      Евала момчета!
    • 3
      12
      123
      44 -1
      13:22, 25 апр 2018
      Браво на момчетата. Дано се съберат средства за каузата им.
    • 4
      **
      **
      37 -1
      14:33, 25 апр 2018
      Млади, красиви, креативни и добри! Бъдете живи и здрави, момчета!
    • 5
      Ба
      Батко
      17 -2
      21:38, 25 апр 2018
      Хасково май скоро ще живне покрай такива хора
    • 6
      Ка
      Кака
      15 -1
      00:00, 26 апр 2018
      Браво на момчетата!Дано има повече млади хора,които да помагат на нуждаещите се хора в Хасково.
    Последни новини