От х:

Днес в x:

Съдът спря делото за таксите за градина заради 20 лева

Жалбата на кмета Добри Беливанов, с която оспорва новите такси за детските градини, е оставена без уважение от Административния съд в Хасково. Причина за това е нередовност - неплатена държавна такса и в тази връзка е даден срок за нейното отстраняване. Ако последното бъде направено, предстои насрочване на открито съдебно заседание, в противен случай делото ще бъде прекратено, гласи становището на съда, изпратено до медиите в ранния следобед.

Малко по-късно от съда в Хасково информираха, че докато е подготвяно това съобщение, държавната такса от 20 лева е внесена и предстои насрочване на дело.

Промяната на таксата за градина беше гласувана на заседание на Общинския съвет през януари тази година, в последствие бе изменена поради поправка на явна фактическа грешка. Според градоначалника текстът бил неясен и можело да се тълкува по няколко начина.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ро
    Родител
    9 -1
    14:52, 17 апр 2018
    Боже,боже,и едните и другите.
    • Ха
      ХАСКОВЛИЯ
      2 0
      19:26, 17 апр 2018
      1. Не вярвайте в полицаи, прокурори и съдии! Вярвайте в Бог! Носенето на пагони и тоги въобще не гарантира почтеност и справедливост! Откакто е възникнало правосъдието, до момента жертвите на узаконено беззаконие, на извратено и превратно ползване на правосъдната власт, на полицейски, прокурорски и съдебен произвол са огромни! Най-светлите и прогресивни хора, които са били духовни водачи на милиони хора, които са определяли човешкия прогрес и възхода на човечеството са били убити чрез съд, като Исус, Сократ, Бруно, Левски, Ганди, Мандела и много други! Убитите „законно“ от съдилищата на инквизицията, военни трибунали, съдилища на диктатори и „избрани на случаен принцип“ и правораздаващи „В името на народа“ в псевдо демократичните държави дали не са повече от убитите при престъпления?!

      2. Не правете уличаващи Ви самопризнания без адвокат! Още по-добре, не говорете нищо без адвокат! Все някак си ще издържите да стискате зъби при полицейското задържане, което не може да е повече от 24 часа!

      3. Преди да подпишете какъвто и да е документ, го прочетете внимателно и ако нещо не Ви е ясно – не подписвайте! Никога не се отказвайте писмено от ваши права!

      4. Когато сте в учреждение и искате нещо, на което имате право, не се поддавайте на манипулации на чиновници, полицаи, прокурори и съдии, които Ви увещават, да се откажете от искането си или да дойдете друг път! Щом законът Ви е дал право – никой от тях не може да Ви го отнеме!

      5. Никога не се предавайте при първия неуспех! В България истините се доказват трудно, особено неудобните и грозните! Правата се признават още по-трудно, особено когато те са против интересите на тези, които са длъжни да ги признаят и уважат! Голяма част от истините и правата се признават след много борби и ядове, чак на третата инстанция или дори след нея – от Съда в Страсбург!

      6. Не забравяйте злото и никога не прощавайте, освен на деца, жени и идиоти! Особено на лицемери, предатели, душмани и изедници с власт!

      7. Борбата срещу злото, душманите и народните иэедници е вечна и е през целия ни живот! Затова докато сте жив, трябва да сте силен, смел и в пълна бойна готовност! Учете децата и внуците си да са бойци, за да не са роби и слуги! Не се срамувайте и споделяйте със всички това което Ви е причинено от хора злоупотребяващи с дадената им власт, особено ако те са полицаи, прокурори и съдии, за да го знаят и да се пазят, за да не се мултиплицира злото!
  • 2
    Не
    Нериман
    14 -9
    16:02, 17 апр 2018
    Ай стига бе, от малките деца ли ще печелиш кмете? Като си толкова кадърен кмет, що не спечели един - два проекта да направиш каналиация в Kенана, да асвалтираш малко разбитите улици в крайните квартали. Остави децата на мира, те и без това са си ощетени с калпава храна и само болести ги намират в градините, щото болните деца се пускат в групите вместо да се връщат, та намери си други източници на приходи!
    • Де
      Деси
      3 -3
      20:07, 17 апр 2018
      Хайде пак Беливанов.Глупости,Г.Иванов вдигна таксите и затова протестирахме,но не се случи нищо.Сега поне се работи по въпроса.В Хасково в градините се плаща всичко-от палките за чистене,моливите,покривките,шкафовете до чаршафите,на които спят децата.Родителите плащат,за има какво да ползват децата им.
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    3 -1
    01:14, 18 апр 2018
    При прочистването на Община Хасково от мутрите и бейовете , бая боклук ще се изрине и от Съда - директно в ряката :))
Последни новини