От х:

Днес в x:

Ученици в акция „Да създадем и осиновим гора“

    Ученици от няколко училища в Смолян участваха в инициативата на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян „Да създадем и осиновим гора“, която действително изгражда различно отношение на младите хора към горската растителност и грижата за нея.

    Младежите с ентусиазъм залесиха горски площи, разчистени след пожар и така се включиха в инициативата „Лесовъди за 1 ден“ по повод тазгодишната Седмица на гората.

    Теренът край село Хасовица беше опожарен преди 2 години, а участниците засадиха фиданки, подготвени от горските служители на Държавно горско стопанство – Смолян.

    Какви са начините и методите, чрез които се извършват залесителните дейности в горите, бяха само част от новите знания, които получиха младежите. С горските служители се дискутираха на терен необходимостта и мерките за опазване на горите от пожари. Накрая всички участници в залесяването монтираха специално изработена информационна табела, с която се означи залесената от тях площ.

    Тази иновативна акция ще даде възможност на учениците в бъдеще, с помощта на горските служители, да се грижат за отглеждането на залесената от тях площ, която един ден ще стане нова гора.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини