От х:

Днес в x:

Хасковлийка: В парковете гъмжи от кърлежи

В хасковските паркове гъмжи от кърлежи. Само за една разходка три се бяха впили в домашния ни любимец.

За това сигнализира в писмо до Haskovo.net Нели Янкова от Хасково. Ето писмото й:

„Здравейте, няма да ви съобщя нещо ново и неочаквано, но е една от "онези" ситуации, които винаги изненадват управата. Времето се стопли и дойде време за разходките в парковете. Излизаме на разходка с един домашен любимец, а се прибираме с 4-рима. Изненада, след разходката имаме 3 нови - кърлежа! Дали и защо изобщо не са напръскани парковете, все още, нямам идея!? Но не сме важни ние, с домашните любимци. Въпросът е, че майките разхождат децата си в тези паркове.... А именно: Кенана - 1 разходка - 4 кърлежа Алеята над статуята на Света Богородица - 2 бр.

Важно е хората да внимават след разходката си през почивните дни!“

Очаквайте по-късно през деня коментар от общината по темата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    6 -36
    08:37, 16 апр 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 00
      001
      9 -1
      11:18, 16 апр 2018
      Гражданино Вие нормален ли сте??????Естествено ,че трябва да се пръска в парковете ходя и играят и нашите деца!!!!!Иди се прегледай че май май " на кой дъска на кой две на Вас цяло дюшеме"!!!!!!!!!!
    • То
      Точно
      2 -4
      12:37, 16 апр 2018
      Някой да не пръска в планината за кърлежи?! Хайде сега глезотии. И си напръскайте кучовците с репеленти, дайте им хапчета и там каквото препоръча ветеринаря. Въпросът сега е пак да има плюнки по кмета.."боже стопли се, олеле има кърлежи..мии кой да виновен -КМЕТА". Само за войната в Сирия не сте го грабнали.
      Сега ще ви отговорят от общината, че вече са почнали пръскането-ама баш тая градинка, за която питате е планирана за утре. И аз да съм и аз така ще кажа...И то сигурно е така. До преди седмица валеше-значи не може да се пръска. Сигурно са почнали, няма да чакат вие да им кажете.
  • 2
    To
    Tonich
    21 -3
    08:56, 16 апр 2018
    Гражданин ли си, селянин, или по средата, ние плащаме данък за домашните си любимци и искаме общината да си свърши работата !
    Иначе всеки може да дава съвети, нищо чудно, че бяхме най близките в бившият Съветски съюз...
    • Гр
      Гражданин
      2 -2
      11:28, 16 апр 2018
      То града е населен с мързеливи селяни.
      Иначе нормална ситуация. Топла зима пролет. Да не си мислите че с едното пръскане ще се унищожат. Напръскайте си около блока.какво толкова.
      Аз си пръскам редовно полянката пред блока и няма проблем. 5 -6 лв нещо такова е препарата.
      Парк,гора нормално бе хира
    • 00
      001
      3 0
      12:06, 16 апр 2018
      Гражданино до одеве дрънкаше че не трябва да се пръска че и те били животинки че така унищожаваме природата сега изведнъж той сам си пръскал!!!!!!Като ти казвам че ти хлопа дъската вярвай ми!!!!!!
  • 3
    Ко
    кочо
    19 -3
    09:57, 16 апр 2018
    На Кенана и Ямача е пълно с кърлежи, а кухата тиква на Бай Добри мести автогарата на Орфей... Хасково копае дъното от години наред... Хората нямат хляб да ядат, а ние си местим автогарката.... Заклевам се няма по-глупаво управляван град в СВЕТА!
  • 4
    Гр
    Гражданин
    15 -3
    09:57, 16 апр 2018
    И в центъра е пълно с кърлежи.Пръскахме зад блока ,но кучето всеки ден носи по3,4 кърлежа в къщи.Има сложена ампула.Котките ги разнасят непрекъснато.Трябва всичко около паметника да се напръска .От 7г. имаме куче.Никога не е имало толкова кърлежи в центъра.Да помислят общината колко деца играят там!!!!!!!!! Голямо безхаберие!Никой не мисли за хората.Колко деца трябва да са нахапани с къллежи, за да се напръскат тревните площи??????????????
  • 5
    По
    По темата
    12 -1
    11:03, 16 апр 2018
    От Общината са в процедура по избиране на кой препарат да използват против кърлежите и тъкмо като приключи процедурата ще дойде зимата.
  • 6
    От
    От лошо, по-лошо
    3 -3
    12:12, 16 апр 2018
    Днес е така нареченият "черен понеделник" или Великден на мъртвите. Гробищата са ливади с половин метрови треви и добре, че няма лъвове в България, инак и те можеха да се крият в тях, не само кърлежи и насекоми. Община на автопилот, благодарение на ГЕРБ, които нещо делиха и не разделиха!
  • 7
    Бе
    Бентливанов
    1 -2
    12:36, 16 апр 2018
    Ще проверим, ще видим.Само да се оправим с таксата за детските градини.
Последни новини