От х:

Днес в x:

Пробация и условна присъда за гардовете, пребили клиенти в бар в Хасково

Двамата гардове Недялко Бойчев и Димитър Стоянов, които пребиха двама клиенти в нощен бар в Хасково в началото на ноември миналата година, бяха осъдени от Районния съд в областния град. Наказанията им са определени след споразумение между прокуратурата и адвокатите им, което е одобрено от съдия Гроздан Грозев.

Бойчев е осъден на 1 г. условно с изпитателен срок от 3 г. Стоянов пък получи пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години, с периодичност два пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител за срок от 2 години и поправителен труд за срок от 2 години при 10% удръжки от трудовото му възнаграждение в полза на държавата.

Наказанията им са наложени за нанасяне на средни телесни повреди на двама клиенти в заведението. Побоят е нанесен на 5 ноември 2017 г. Спречкването между тях станало, когато посетителите тръгнали да излизат с бутилка от дискотеката.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Според Наказателно-процесуалния кодекс пострадалите могат да предявят граждански иск за причинените вреди като заведат друго дело.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    21
    21
    36 -1
    09:56, 13 апр 2018
    не вярвам в булгаристанското правосъдие
  • 2
    Pa
    Pak sam az
    26 -1
    11:50, 13 апр 2018
    Да ги съдят и да си знаят местото селските рейнджъри не да мутреят всеки 3 ти на хапове и охрана станал!
  • 3
    Zz
    Zzz
    8 0
    15:37, 13 апр 2018
    Защо да не си вземат бутилката ,щом са я платили.или пазачите искат за тях да остане,или инструктаж от шефа пак да я продаде.в хасково не е за излизане.два смъртни случа ,всяка вечер боища,скоро разсъблякоха и биха човек.пак тук четохме.ужас
    • Aa
      aa
      1 -2
      01:15, 14 апр 2018
      не е вярно! услугата сигурност е повишила качеството си!
Последни новини