От х:

Днес в x:

Доброволци от Западна Европа разкрасяват две хасковски училища

Две хасковски училища ще бъдат обновени през следващата седмица в рамките на поредната доброволческа кауза на фондацията „Янг Лайф България“, част от Световната организация Young Life. В движението, създадено през 1941 г. в САЩ, днес участват над два милиона младежи от всички континенти. Те се включват в различни доброволчески каузи - от облагородяването на пространства до събиране на средства с благотворителна цел.

За мисията в Професионалната гимназия по туризъм и в Езиковата гимназия в Хасково още в събота пристигат 85 младежи от Англия, Германия и Швейцария. Те започват работа на терен в понеделник и в седмицата по време на ваканцията, докато школата са празни, мисионерите ще се погрижат за облагородяването на терените около школата, за освежаването на сградите, за обновяването на кътовете за отдих. В края на седмицата младите хора ще се съберат за обобщение на свършеното. Последната вечер от престоя им в Хасково ще е посветена и на културния обмен. Всеки от участниците ще разкаже за своята страна, традициите и фолклора.

Ръководител на екипа е Тони Рипли, който е директор по развитие на програмата „Янг Лайф за България и Албания. Хасково е избран сега за участие в каузата, защото в организацията са усетили интерес към създаването на местен клуб и присъствието им ще е добра възможност да покажат доброволческата работа, казва Тони Рипли. Според него не е трудно да се намерят съмишленици доброволци, защото менторите и лидерите в организацията работят с млади хора, стимулирани да участват в различни мисии в името на общото благо.

Самият Тони попада в организацията, когато е едва 13 годишен. Тогава има тежък период покрай раздялата на родителите си и е на ръба да тръгне по лоши пътища. Тогава се запознава и с един от менторите на Програмата, който му помага и е до него в израстването му. „Моят ментор ми беше като баща в този труден момент. Но с негова помощ успях да израсна и да намеря своя път в правилната посока. Благодарение на това станах успешен бизнесмен още когато навърших 20 години.“, допълва Тони. Тогава решава и да се върне като директор в Програмата и да върне на мисиите, това, което той е получил от тях.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    15 -3
    06:26, 31 мар 2018
    Тия са Евангелисти - Сектанти от Колорадо-Спрингс ... Поне така казва уикипедия на английски :))
    Дошли са на риболов за души :))
    • 12
      123
      3 -3
      13:30, 31 мар 2018
      Проверих уикипедия, на английски я проверих, казва че са презвитерианци, които са част от реформираната протестантска църква. Клонът на християнството се характеризира с това, че се ръководи от светско лице - презвитер и ритуалите са много опростени.
      Това го казвам само като факт, без да адвокатствам на никой.
  • 2
    Ро
    Родител
    13 -2
    07:47, 31 мар 2018
    В България се регистрират непроверени фондаци, НПО и различни църкви-секти безотказно.Тук сме разграден двор така да се изразя и децата ни попадат в различни клопки маскирани като доброволчески организации помагащи на младите хора.Защо не се провери финансирането на тези фондации? Едва ли всичко е толкова безкористно и благотворително.
  • 3
    Сс
    СС
    16 -2
    08:16, 31 мар 2018
    Точно такива са - сектанти! Но понеже е АМЕРИКАНСКА СЕКТА никой не може да каже нищо! Виж, да беше мюсюлманска, че даже и някоя православна от Русия, щеше да има вой до небето, сезиране на органи и прочие!
  • 4
    Ее
    ееееее
    6 -11
    08:20, 31 мар 2018
    Каузата е добра.Какво имате против доброволния тру... Виж коментара
  • 5
    Пр
    православна
    7 -2
    10:49, 31 мар 2018
    Да, това са евангелисти, които нямат нищо общо с християнството. Това са хитреци, които зарибяват жертви за користните си цели - събиране на ежемесечни дарения от всичките си последователи. Благородната кауза е само стръв за наивници.
  • 6
    Кр
    Кремена
    6 -3
    12:20, 31 мар 2018
    Директорите защо го допускат?! Това е безотговорно!
Последни новини