От х:

Днес в x:

Иван Бояджиев: Нито едно отвличане не е разкрито

Отвличанията на бизнесмени за пари в последните години стана професия. Нито едно отвличане не е разкрито, каза по bTV о.з. полковник , съветник по сигурността в Столична община.

По думите на Бояджиев не е изключено и някои партии да са замесени в отвличанията.
Експертът предполага, че има изготвени списъци за предстоящите мишени. Такъв е случаят с Киро Киров – показва се, че като си платиш се връщаш жив и здрав, да се готви следващият, посочи о.з. полковникът.

МВР не си гледа работата, уточни той и добави, че у нас от всичко се прави политика. Извадиха някакъв компромат за срещи на Сретен Йосич (сръбският наркотрафикант, съден в Сърбия - бел.ред.) и столичния кмет Бойко Борисов, каза Бояджиев, според когото все още МВР не разполага с добра техника освен тази на "бомбаджиите", както той определи службата ДОТИ.

"МВР трябва да разследва и версията не само за полицаи, но и за политици, замесени в бандите за отвличания", тази позиция изрази и бившият директор на ГДБОП (тогава ЦСБОП - б.р.) Тихомир Стойчев пред телевизията, цитиран от БЛИЦ. Той добави, че имал информация за поне три случая на похитени бизнесмени, които не били известни в публичното пространство, завършили без смъртни случаи.

Според Стойчев лансирането на версията, че само полицаи са замесени в бандите за отвличания е удобна някому. Той допусна, че има и замесени политици.

"Кой кове законите и колко случайни хора попаднаха в политиката, кой ли не стана вътрешен министър и от ефрейтор генерал. Всеки случаен човек може да влезе в парламента покрай партиите, а и законите които правят са като мрежи, през които престъпниците леко се промушват", каза още бившият шеф на антимафиотите. По думите му прокуратурата, комисията "Кушлев" и службите много добре знаят кои са тези политици.

"Много лъскави станаха някои хора, пътуват все по едни и същи дестинации, които са офшорни зони", каза още Тихомир Стойчев.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини