От х:

Днес в x:

Две двойки с шанс за дете от коледната кампания на областния управител

Изображение 1 от 3

    Две двойки от Хасковска област получиха шанс днес да сбъднат мечтата си да имат дете. Те ще получат финансиране от по 4300 лв.,събрани в Коледната благотворителна кампания на Областния управител на Хасково Станислав Дечев „За повече деца в България“.

    В присъствието на нотариус Десислава Славейкова, на областния, заместничката му д-р Стефка Здравкова и журналисти, председателят на фондация „Искам бебе“, която е партньор в кампанията - Мария Янева изтегли чрез жребий имената на двойките.

    Финансирането за ин витро процедури получават Траяна Аргирова и Христо Къналиев от Любимец, другата двойка са Диана Винева и Владимир Димитров от Димитровград.

    И на двете жени добрата новина им беше съобщена на момента по телефона от Мария Янева. Емоционални благодарности и гласове на радост се чуха от другата страна.

    След уточняване на подробностите двойките започват процедури. Те са подали атестации за тях от клиники в Пловдив и Тутракан.

    Още две двойки бяха изтеглени на случаен принцип като резерви. Това са Антоанета и Тянко Теневи от Хасково и Татяна и Данаил Каракушеви от Харманли.

    Двойките, подали заявленията си за финансиране в кампанията, са общо седем. Две от тях са отпаднали заради въведеното изискване партньорките да са на възраст до 43 години.

    Едната от двойките е правила досега 13 опита да има бебе, но неуспешни. Въпреки това тя продължава да се бори за сбъдване на мечтата си. Затова от Фондация “Искам бебе“ обявиха, че със съгласието на партньорите ще се търсят индивидуални дарители за подпомагане в процедурите.

    „Трябва да се споделя за проблема. Хората не трябва да се срамуват да кажат на глас, че имат нужда от помощ. Опитът показва, че на 50 % от сбъдването на мечтата да имаш свое дете, е споделянето на проблема. Само така може да се търси адекватна подкрепа и медицинска помощ, когато се сподели. Хората трябва да свикнат, че стерилитет не е срамна дума“, призова Мария Янева.

    „Много е трудно да излезе човек пред всички и да признае за този проблем, да признае съкровената си мечта. Но щом аз го направих, и други могат. Преди пет години потърсих помощта от приятели и от съгражданите си. Събраха се нужните средства за ин витро чрез голям концерт и макар че тогава опитът беше да беше неуспешен, бях по-окрилена от всякога да не се отказвам. Затова на всички жени с проблем като моя казвам да говорят за проблема открито, да не се срамуват и да потърсят съдействие. Само така ще имат своята победа“, призова и координаторът на фондация „Искам бебе“ за Димитровград Антоанета Стефанова, която дойде в областна администрация с едногодишния си син Воислав, за когото казва, че е нейният войн, донесъл й победата след 9 години борба.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев обяви и още една добра новина, а тя е, че ще продължава да подкрепя кампанията. След Великден тя ще се разрасне и по общини, като средствата ще продължат да се набират чрез различни мероприятия под шапката на администрацията.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Хю
      ХЮСТЪН
      21 -12
      13:52, 6 мар 2018
      Фирма ГРОБ само толкова ли ви се откъсна от "сърцата",а искате раждаемост !!! А то вие сърца НЯМАТЕ!!!!!!
    • 2
      Ох
      Охххх скрий се бе
      29 -15
      14:01, 6 мар 2018
      Областния нещастник Дечев какво работи? Гледам само си измисля разни инициативки извън служебните си задължения. Санким дири популярност стед населението. Белким го харесат за кмет. Пфуууууу аман от некадърни гербери
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        8 -20
        18:06, 6 мар 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ба
      Баба Ванга
      5 -24
      14:55, 6 мар 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Ис
      Истината не черногледство
      10 -2
      16:52, 6 мар 2018
      Две двойки с проблеми печелят шанс, а колко без никакви проблеми го отлагат заради същите?
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      16 -5
      19:11, 6 мар 2018
      Абе ,да ви питам, тоя със сакото и без вратовръзка ли е областния?Е,ако е той ,работата ни е спукана.Дали има висше образование?
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      12 -1
      19:14, 6 мар 2018
      Преди Ш-и-н-а да ми изтърка коментарите,да си кажа думата.Тоя със сакото щял да слага човек на Иво Димов на мястото на Андреев ,на испекцията по труда.Мале мила!
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      12 -2
      19:16, 6 мар 2018
      И като съм почнал ,да питам-верно ли ще махат и Господин Господинов като шеф на РЗС???И щели да слагат Иван? Кръшков,кажи бе!!!

    Още новини

    Последни новини