От х:

Днес в x:

Тийнейджърка пее за Хасково в първия си клип

Гимназистката в хасковската ГПЧЕ „Професор д-р Асен Златаров" Петя Петрова – Кенанска вече може да се похвали с първия клип на авторската си песен „Песен за Хасково". Режисьор е Тенчо Янчев, аранжиментът е на Димчо Делев, а текстът и музиката са на Гинка Петева.

Петя е родена на 21.06.1994 г. в гр. Хасково. Още от четиригодишна възраст започва изучаването на солфеж и пиано. Същевременно с голямо желание се учи да пее народни песни. Първият й запис е на деветгодишна възраст. Записва тракийските песни „Кавали" и „Влязла Марийка в градинка".

Печели многократно музикални награди в София, Пловдив, Димитровград...

На Шестия детски етнофестивал „Децата на Балканите заедно за Европа", състоял се на 31.05. – 01.06.2006 г. в Хасковски Минерални бани, Петя се явява с тракийските народни песни „Пиленце пее" и „Разболял се е млад Стоян". За радост на Хасково грабва първата награда по народно пеене от втора възрастова група.

Едновеременно да учи език и да се занимава с народно пеене не и пречи да бъде пълна отличничка. Тя е амбициозна, упорита, талантлива и бързо заучава трудните за изпълнение тракийски песни.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини