От х:

Днес в x:

Храната от млечната кухня - в съдове за еднократна употреба, родители против

Изображение 1 от 5

    Млечната кухня в 16-та детска градина „Ежко Бежко“ заработи от днес. Пунктът е преместен временно там от гъбката на „Веспрема“, където започна планов ремонт. До приключване на дейностите родителите ще могат да взимат храна за децата си от забавачката на улица „Пловдивска“ 1, под бившата „Автошкола“, недалече от стария пункт.

    За разливане на храната за малчуганите в детската градина са пригодени условия. Осигурили сме място, както и персонал, обясни директорката на градината Ели Костова. Двете жени от обслужващия персонал бяха с нагръдници, маски на лицата, шапки и ръкавици. В насока за лоша хигиена имаше сигнал от баща, който получавал храна от гъбката.

    Оказа се, че храната в новия временен пункт ще бъде разливана в съдове за еднократна употреба, осигурени от община Хасково. Това обаче не било прието радушно от някои родители. Едните недоволстваха, че в платмасовите кутии храната се разлива, поставяйки я чанта, други пък се жалваха, че храната се вмирисва на ПВЦ. „Промяната е по изисквания на Българската агенция по безопасност на храните, а ние сме длъжни да я спазваме“, коментираха още от забавачката.

    Иначе условията за заявка и получаване на храна остават същите. В петък се взимат купоните, а всеки делничен ден от 11 до 13 часа е получаването на храната.

    Млечната кухня ще остане в „Ежко Бежко“ до приключване на ремонта на гъбката на „Веспрема“, което вероятно ще отнеме няколко месеца, казаха от общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      00
      001
      4 -6
      14:18, 5 фев 2018
      Няма ли да удължат ваканцията на децата до понеделник????????
    • 2
      Ма
      Майка
      6 -3
      16:57, 5 фев 2018
      Повечето майки си пресипаха храната от еднократните кутиики в бурканите. Безмислено е с тези тарелки.
    • 3
      Гр
      Гражданин
      3 -1
      04:11, 6 фев 2018
      Много ми е интересно! С каква вода се готви храната за бебчетата? От чешмата с уран ли?
      • Ро
        Роси
        0 0
        13:53, 7 фев 2018
        Сигурно от водоноските
    Последни новини