От х:

Днес в x:

Хасковски лекари плащат 12 бона заради неверни ТЕЛК решения

Лекари от хасковски ТЕЛК плащат от джоба си близо 12 000 лева заради 14 неверни експертизи. Общо 64 неверни документа в цялата страна са установили специални комисии в НОИ, а общата сума, която трябва да бъде възстановена на общественото осигуряване, е 109 787 лв. Проверяваният период е от миналата година до септември 2017-а.

Първенци са софийските лекари, които ще трябва да платят 38 бона заради 64 неверни ТЕЛК решения. След тях в класацията се нареждат колегите им от Хасково.

В областта има три експертни лекарски комисии – две в Хасково и една в Димитровград. Неверните експертизи са разпределени между трите комисии, а парите са почти събрани.

Средствата се изискват от лекарите, подписали неверни експертизи, само след решение на НЕЛК, с което ги променя или отменя, или пък след решение на административен съд.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ва
    Василев
    23 -2
    17:20, 19 дек 2017
    Аз съм доволен от компетентността на първи ТЕЛК и най-вече в лицето на нейния председател д-р Михова.Чувах какви ли не глупости,но останах впечатлен от загрижеността при освидетелстването на сина ми преди 2г.,който страда от много рядко генетично заболяване.
  • 2
    Пр
    Проф.Любенов
    23 -14
    17:20, 19 дек 2017
    Всички тези решения са фалшиви и свързани с корупция т.и.рушвети.И "най-честния лекар" доцент Любен Атанасов май е бъркал в меда с паричките.А уж е ротарианец.Те нали не крадат?
  • 3
    Аз
    Аз
    28 -5
    17:22, 19 дек 2017
    Сигурни ли сте, че са само толкова..... Убеден съм, че са мното повече! Я още веднъж проверете! Ако не знаете къде...... ПИТАЙТЕ :)
  • 4
    12
    123
    40 -2
    18:40, 19 дек 2017
    много години назад във времето има здрави хора снабдени с документи за инвалидност и така си върви особенно ц***** жалко правова държава.само изманици и крадци в българия.
  • 5
    Ба
    Баба Кера
    27 -2
    20:42, 19 дек 2017
    Едно от най-корумпираните звена телк-комисията!!!!Цялата ромска махала е с фалшиви телкове....имаше един ром който седеше пред аго-то и събираше рушвети!!!който може да бутне парици и му вдигат телка!!!чумата да ги тръшне дано цялата телк-комисия!!!!тези парици дето сте ги налапали от рушвети за най-скъпите лекарства да ги дадете и дане ви стигнат маскари долни!!!!и защо не ги подведът под отговорност тези лекари които са издали неверни експертизи??????
  • 6
    Ем
    Емилия
    26 -1
    21:56, 19 дек 2017
    Цялата циганска махала болни от Асма илиЕпилепсия еи така имсе дава експертни решения нека направят справка и не 12000хл ами до края на животаси няма да могат ги платят доктор Камберова от детцко оделение вземала по 2000лв за да даде документ че детето е с гърч или спазам нека от там започнат проверките от болничните оделения не само от телковете и ще изгърмят много Доктори
  • 7
    Ем
    Емилия
    15 -1
    22:06, 19 дек 2017
    И този черен манго които стои в коридора на телка като портиер ще ви каже по колко пъри вземат за една експертиза нека го аристуват
  • 8
    Ха
    Хасковлийка.
    14 0
    05:56, 20 дек 2017
    Д-р Михова още ли е в ТЕЛК.Тя да не би да е вечна.Преди много години- още в началото на демокрацията беше тя.Наверно вече е станала милионерка от рушвети.Моя съпруг беше опериран от сърце с 5 байпаса,като на две години го освидетелствуваха.Когато минаха осем години от операцията и трябваше да мине ТЕЛК, тя му дада трета група инвалидност,а той не можеше да се движи,понеже имаше нови запушвания на .Каза,че ако обжалваме в ЦЕЛК която група му дадат това ще бъде.В ЦЕЛК му дадоха първа група. и след една година съпругат ми почина от сърце.
    • Гр
      гражданка
      7 -1
      10:14, 20 дек 2017
      Михова вече не е там.Пенсионира се,но обиколи света с вашите пари,какво и пука дали мъжът ви е болен.Тя няма нито мъж,нито дете,как да го почувства това.
  • 9
    Ма
    мастикаджия
    24 -3
    06:46, 20 дек 2017
    От Хасковски лекар се бяга като от чума.Особено хирурзите.После гастроентеролозите,да не говорим за ортопедите.Малък ужас е.Пациентът е касичка.
  • 10
    То
    Толкова е просто
    16 -1
    09:20, 20 дек 2017
    Независима комисия /по добре от чужбина/,циганите под строй .... и за 1 месец здравната каса ще има двоен бюджет за наистина нуждаещите се болни . От къде ли ? От глобените "лекари" и спестените фалшиви пенсии !!!
  • 11
    Ми
    Михайлова
    7 -8
    09:54, 20 дек 2017
    Доцент Л. Атанасов е много добър специалист , поклон пред неговият труд!!! Престанете да пишете глупости ! Това е човек с морал и много хора дължат живата си на него !!!
    • Ба
      Баба Кера
      3 -1
      10:19, 20 дек 2017
      Да ми яде дъртата палия този некадърен рушветчия!!!А пък ти стига си лизала задници ма ни та ли е срам шушумиго!Редовно са покланяш май палавницо ненаситна!
  • 12
    Во
    водкаджия
    9 -5
    09:54, 20 дек 2017
    Мастикаджия,ти си един безработен юрист от когото няма за какво да се бяга като"чума" защото по цял ден стоиш в къщи на топло пред компютъра и плюеш.. На пациентите се гледа като "касичка" защото същите доктори в магазина ,на пазара, във ВИК ,Енергото и безниностанциите също ги гледат така.
    • Ма
      мастикаджия
      4 -1
      17:19, 20 дек 2017
      Кажи каква ти е водката- руска или американска?Глупак.Между другото пропуснал съм уролозите.Да ме простят и онколозите!
  • 13
    Ле
    ЛЕВСКИ
    9 -6
    10:02, 20 дек 2017
    За разтрел са тези измекяри
    • Не
      Незапознат
      1 0
      20:57, 20 дек 2017
      Ммм това не е решение.Други ще ги сменят и същата песен ще започне да се пее на нов глас.Но ако все пак не се сдържите и фраснете ще им направите услуга да ги разкрасите само че за ваша сметка.Това е институция за която трудно намирам думи.Думите във българският език са слаби ако се опита някой реално да ги опише.Обидни епитети и определения най-лесно се леят от устата на всеки.Но те служат единствено за успокоение на момента.Нищо повече.Още с влизането във фоаето се усеща тягостна,потискаща обстановка не толкова от това че има болни хора а от това че този вид човешка съдба основно чрез бюрокрацията е поставена в положение на аутсайдер.От която никой не очаква да спечелят битката с болест или поне някакво облекчение.Интересно ми е само тези които работят там как като се приберат в къщи при семействата си как се чувстват?Ежедневно в работното си време да имат явно или прикрито израз на омраза,презрение,антипатия, отвращение,вражда, злоба,ненавист,оскърбление.Та то здрав да си ще хванеш рак!Даже и да е доходоносна работата трябва да си тепегьоз на н-та степен за да издържиш.Но явно там са някакъв нов сорт раса,еволюрал поради често случващи се и услаждащи се фактори.Въпреки това много биха им пожелали ''да ви е сладко''а не ''майната ви''ако работите вървяха.Борбата започва от самото гише за подаване на молбите.Борба да се приемат документите!Нищо повече!На тези пък които правят това за първи път макар и да се водя неверник им казвам''Бог да ви е на помощ''.Там едно русо бабче номенклатурчик до дъното на костите си ако ви одобри документите ще от първия път смятайте че се е случило чудо.Чудо!Станали сте свидетели на чудо в наше време!В повечето случаи ще ви връща едно след друго и ще се въртите в омагьосан кръг докато не изпитате желание да я стиснете за гушата и изкарате през отвора на гишето.Идеята не е добра.Не го правете.Винаги има алтернатива макар и трудно стигаща се до нея да я поставите на място и най после по един или друг начин документите ще са подадени.У-са-а-а!Препоръчвам ви един ден да релаксирате и наслаждавате на успеха си.Ако можете.По нататък е излишно да гадаем какво е възможно да се случи.Пророците от всички религии да се съберат няма да могат да го направят едва ли някой простосмъртен.

Случаен виц

Последни новини