От х:

Днес в x:

30 ученици от гимназията по туризъм учат занаята в световни дестинации

    30 ученици от 10 и 11 клас от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев„ в Хасково ще учат занаята в туристически комплекси и заведения в сърцето на Европа. Двете групи, които ще карат практика през април в Болоня, Италия и Тенерифе, Испания, научиха имената си днес -навръх патронния си празник за отбелязването на 138-годишнина от рождението на Александър Паскалев. Избраните са минали през предварителен подбор, който е включвал и тест по английски език.

    Директорът на гимназията Пенка Георгиева отбеляза, че училището набляга не само на развитието на възпитаниците си и възможността те почерпят в международната си практика от извора умения и знания за бранша, но и в усъвършенстването на преподавателския състав. Затова заедно с учениците за Италия  на пролет заминават и 10 учители, които ще минат курс за прилагане на дуално обучение в Болоня.

    Друга гордост, с която гимназията посреща тази година патронния си празник, е и новата паралелка за екскурзоводи, която има прием за първи път през настоящата учебна година.

    По традиция на патронния празник беше връчена и наградата на името на Александър Паскалев. За приноса й в развитието на училището призът тази година беше присъден на дългогодишния преподавател инж. Павлина Янева.

    Награди получиха и участниците в различните прояви в Паскалевите дни през последната седмица -спортни състезания и конкурси.

    Първа награда от конкурса за есе „Хората спират да мислят, когато престанат да четат“ получи осмокласничката Виктория Минчева, а Сердар Гюнай от 11 клас взе наградата за най-оригинален клип, който представя училищният живот със заснетите мигове от практиката в Малага през миналата година. Тогава тоай е пътувал с още 40 свои съученици за практическото обучение.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      4 -3
      14:24, 7 ное 2017
      Какво означава "дестинация"? Баба ми не знае!Език свещен на моите деца!!!!
    • 2
      Пу
      Пузнвам ги
      1 -4
      19:30, 7 ное 2017
      Тна лято сам пидали бяха на тенерефе бучкаха са одзадя и сас негри. Г.е.й парти здраву в шокулада
      • Г-
        Г-н Генчев
        3 0
        23:55, 7 ное 2017
        Когато ти отидеш, тогава се обаждай ;)
    Последни новини