От х:

Днес в x:

Конски кушии край Харманли

Расовият кон на име Гранит стана победител в категория „Най-красив и нагизден кон" на традиционните кушии в местността „Козлука" край Харманли днес. Той привлече журито с необичайния си сив цвят на по-тъмни петна и лъскава грива.

Конят донесе 50 лв парична награда на собственика си Митко Райчев от града на Белоногата.

След него в класацията се наредиха конете Ондулай и Горун. Доктор Володя Христов връчи наградните пликове на печелившите собственици.

В надбягването с каруци премериха сили четирима участници. На първо място се класира младия ром Филип Николов с коня Роми. Неотменно след каруцата го следваше и кучето му, което не изплези език и на втората обиколка. Тридесет лева за второ място си спечели Симеон Стефанов, трети остана Хасан Али с 20 лева. В категория двуколки с бъзрзина и ексцентричен вид спечели Мюслим Баба с коня си Иводжин. В категория „Развети гриви" участваха единайсет коня. Победител е хасковският жокей Петър Георгиев, който демонстрира уменията си на добър ездач.

Конят е собственост на Гюнай Златаря от Хасково.

Черният красавец се казва Горун, от расова порода. Той впечатли публиката с грациозността си и лъскавата абаносова грива.



За първи път бе въведена и атрактивната дисициплина, в която трябвяше да мерят сили и издръжливост кон и трактор.

Конят трябваше да тегли тракторът по отсечка 20 метра. Явиха се 6-ма желаещи да докажат уменията на добичетата си. За съжаление конете само ядоха тупаници от собствениците си. Машината се оказа твърде тежка, особено за малкото телце на едно от по-младите кончета. Почти премина финалната черта коня на Петър Вълчанов.
Организатори на днешните надбягвания са Община Харманли, Жокей клуб Харманли и клуб Родолюбие.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини