От х:

Днес в x:

Южен Централен район: привлекателно място за живеене, но трябват инвестиции

Южен централен район, който включва петте области- Смолян, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Хасково, е привлекателно място за живеене, бизнес и туризъм, с по-добри условия за комуникация и съхранено природно и културно наследство. Това сочат резултатите от заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в Кърджали.

Стратегическите цели в плана за развитие до 2020 година са икономическо сближаване в национален и вътрешнорегионален план, социално сближаване и намаляване на неравенствата между областите- чрез инвестиции в човешкия капитал и социалната инфраструктура. 

Трябва да се наблегне на развитие на транспортното и транснационално сътрудничество, за да стане двигател за двигател икономическо и социално развитие и сближаване, предвижда още плана до 2020г.

Участваха представители на министерства, областните управители на областите Смолян, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Хасково, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикатите. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини