От х:

Днес в x:

Трилевки се изливат на воля в Кенана

    За течове от водопровода на три места сигнализираха живеещи в Кенана. Много кубици питейна вода, всеки по 3 лева, се изливат на воля. Две от пробойните са в частни имоти в района на автобусната спирка срещу бившето Лятно кино, а другата е на една от уличките. Обитателите на близките вили обясниха, че повредите се появили още през лятото. Тогава от ВиК ги отстранили, но след време водата избила отново.

    Един от най-потърпевшите е Добри Генев, чийто двор бил целия залят през лятото, а сега водата отново блика край двора му от съседните два имота, които са необитаеми. От прогизналата почва оградата му започнала да се руши. Преди няколко дни 84-годишният мъж отново подал сигнал за проблема във ВиК-Хасково. Тъй като не му обърнали внимание, днес отново позвънил във водното дружество, но пак без резултат. Мъжът допълни, че течовете не само правят поразии в имота му, но и в случая това са загуби на вода, за която плащат всички абонати.

    Сигнал за течовете в района подал и съседът му Ангел Ангелов. Той сигнализирал във ВиК още преди около две седмици, но нямало никаква реакция. По думите му при първия теч преди време на улицата затънал кон. Сега отново кално и колите едва минават.

    Потърсен за коментар в края на работния ден шефът на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков заяви, че още утре ще разпореди проверка по случая. Той поясни, че обикновено работят авариите приоритетно, а вчера имаше голяма повреда, от която бяха засегнати 5 хасковски квартала.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Зр
      Зрителя
      21 -1
      23:08, 17 окт 2017
      Ще отговаря с шаблонни глупости Марков след като се е обградил със "специалисти" на пенсионна възраст само докато най накрая го сменят то не бе безводие то не бе чудо от единия край на града а в другия водата си тече на воля от мързел и безхаберие !!! И преди 10 години и сега все едно и също със стари к...и нов бардак не става ама той не знае народни мъдрости човека!!!
    • 2
      Бе
      безхаберие
      20 -1
      09:17, 18 окт 2017
      По мой спомен до тези течащи аварии живее представител на вик, Пешо - еврото от производственият им отдел, Ооооо завала от частна работа нямат време да отстранят изтичането на водата, за които ние всички плащаме. Инкасаторките им ги няма цяла година, вода няма през три, четири дена и въобще го раздават на купон . С урана какво стана ??? Не е ясно ..пълно мълчание. То като цялата държава - няма я!!!
    • 3
      Та
      Таня
      13 0
      10:26, 18 окт 2017
      То да е само на Кенана.Миналата седмица в Болярово два теча на по сто метра,първия ден отстраняват единия теч,на втория другия.То бива олигофрения,но толкоз не бива.
    • 4
      Ст
      Стоянов
      10 0
      10:27, 18 окт 2017
      Аз на вилата нямам вода от 2 месеца и нещо и многократно сме сигнализирали на дежурните телефони във ВиК, че има теч и трябва да вземат мерки, но до сега слушаме само оправдания. А водата продължава да си тече и ние си я плащаме прескъпо. Оправдават се, че на Кенана едва ли не мрежат била частна, на времето била пускана както дойде. Ами господа от ВиК явно так сте работили навремето, но хората които са там си плащат а водата нали. Значи е редно да си оправяте авариите а не само да прибирате пари за вода която я няма
    • 5
      Зр
      Зрителя
      13 0
      11:04, 18 окт 2017
      Хах интересно само за последните дни става ясно че вода редовно няма в Болярово, Кенана, Младежки хълм, Хисаря, Червена стена, Македонски та идва ми да запитам има ли началник район Хасково и има ли Гл. инженер това ВиК защото те са лицата отговарящи технически за нормалното водоподаване или след като се налага Марков да дава шаблонни отговори на медийте да си отговоря сам че ги НЯМА тия двамата :). Става все по интересно в тоя пенсионерски дом ВиК Хасково.
    • 6
      Гь
      Гьотьоре видял
      12 -1
      12:42, 18 окт 2017
      Какъв е проблема? Откраднаха ви 4 милиарда от КТБ и още толкова около АЕЦ Белене, вие за някакви си 3 лева на кубик ревете?!
    • 7
      Ур
      Ура
      7 0
      16:29, 18 окт 2017
      Инкасаторката от пет чесеца не е идвала. Ние от улицата сме си решили проблема ...приспахме водомерите. Тази инкасаторка изобщо да не идва , да си почива и да се освежава в кафето.
    Последни новини