От х:

Днес в x:

Областният иска доклад от кметове и институции за готовността за зимата

В срок до 25 октомври всички кметове на общини в региона да докладват за своята готовност за зимата, планираните действия при бедствия и усложнена обстановка. Такъв доклад трябва да представи и Пътното. Такава заповед е издал областният управител Станислав Дечев.

От кметовете се иска също да докладват за сключените договори за зимно почистване на общинската пътна мрежа, както и готовност на изпълнителите и осигурената техника. Също така се иска градоначалниците да рапортуват за осигуреното финансиране, както и за заделените средства за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи.

Освен това губернаторът изисква план за координация между Пътното управление, МВР и автомобилната агенция за ограничаване или спиране на движението в отделни пътни участъци при усложняване на обстановката.

В докладите си институциите трябва да анализират затрудненията си през миналия сезон и предприетите мерки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    18 -1
    14:56, 17 окт 2017
    Дано зимата да е по лека и мека от предишното бедствие, че ако разчитаме на чиновниците да си свършат работата ще има да газим в кишата до ушите !!!
  • 2
    Жа
    жал ми е за Хасково
    11 -3
    16:27, 17 окт 2017
    И една снежинка да падне, хасковския заспал кмет няма да я улови. Така, че драги хасковлии гответе се за снежен и леден апокалипсис както миналата зима. Никой не мисли за вас, защото Хасково няма кмет, а нефелен пенсионер-самодеец, който си гледа рахата и пенсийката. Вас кучета ви яли (което си е самата истина).
  • 3
    Да
    да
    9 -1
    17:15, 17 окт 2017
    И тая зима в Хасково ще има непочистени улици както миналата година. Дайте отчет и за това кмете?
  • 4
    Па
    патил
    7 0
    23:58, 17 окт 2017
    не се ли сключат индивидуални договори с реални хора с техника а не с надут балон като атастрой пак сме обречени„не може с 9 машини да чистиш пътя на 35 села и един областен град и като имат зор да молят за помощ селските кметове да им свършат работата а после да забравят че трябва да си платят на хората
  • 5
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    12:21, 18 окт 2017
    А областния иска ли да тури свой човек за шеф на ВиК ?
Последни новини