От х:

Днес в x:

Ако можеха да говорят...

"Ако можеха да говорят...." е темата на конкурса за националната награда за природозащита "Мими Праматарова", обявена за четвърта година.

В него могат да участват всички ученици от средните училища на възраст от 17- 18 години.


Домакини на наградата са Националният доверителен ЕкоФонд, Сдружение Екологичен форум и Национален парк "Рила". Патрон на наградата е г-жа Зорка Първанова, съпруга на президента на България. Организаторите са предвидили три награди. Първата е кристална статуетка и еднократна стипендия в размер на 1 000 лева. Заелият второ място ще получи грамота и стипендия от 500 лева, трета награда е грамота и еднократна стипендия от 300 лева.

Темата може да бъде разработена като стих, стихотворение, разказ или есе, посветени на опазването на дивите животни. Обемът на творбата не трябва да надхвърля 500 думи,текстът да е набран на шрифт Times New Roman, с разредка 1,5 и размер на шрифта 14 пункта.

Готовите материали за националната награда се предават в два екземпляра на хартиен носител, текста следва да бъде записан и на електронен носител CD, с копие от ученическа и лична карта, както и с попълнени пощенски адрес, телефон и по възможност електронна поща да бъдат изпратени по пощата на адреса на национален парк "Рила".

Крайният срок за получаване на творбите е 24 април 2009 година. Дипляна с пълната информация за условията на конкурса може да бъде получена от Регионаланата инспекция по околната среда и водите – Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини