От х:

Днес в x:

Пъстър концерт в Хасково за Международния ден на възрастните

    Хората от третата възраст в Хасково отбелязаха Международния си празник – 1-ви октомври с пъстър концерт. Залата на театъра беше препълнена, а на сцената се изредиха пенсионерски творчески колективи от града и селата, които поздравиха публиката със своите изпълнения, обединени под мотото „Човек е богат не с това, което е взел, а с това, което е дал“. Приветствие към дошлите отправи заместник-председателят на Управителния съвет на Сдружението на пенсионерите в Хасково Димо Попов, който пожела достоен и дълголетен живот. От името на кмета Добри Беливанов поздравителен адрес изчете Десислава Стоянова от Социалния отдел на общинската администрация.

    Последваха изпълненията на певческите групи при различни пенсионерски клубове. Своите баба с откъс от спектакъла „Магията на любовта“ поздравиха и театралите от „Арлекин“ при Младежкия център. Свое стихотворение, посветено на порива, който не зависи от възрастта, рецитира Лидия Налбантова.

    Първи октомври се отбелязва и като Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН през 1990 година. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на хората от третата възраст и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Що
      Що се излагате бе общинари
      3 -5
      13:35, 29 сеп 2017
      Общината да спре да се излага с поздрави от кмет, който никакъв го няма. Града се тресе от герберските простптии, кмета се крие като мишка, но пратил поздрав???? От кого бе и защо, с какви очи! Бутафория пълна.
      • Об
        Общински служител
        2 0
        08:40, 30 сеп 2017
        Кмета е в отпуск и има право на това, а задължение на общинска администрация е да си гледа работата! Така, че "потоп" няма да има.............!
    Последни новини