От х:

Днес в x:

Театър „Дани и Деси“ забавлява деца в селата, от училището в Книжовник отказали

    Хасковският театър „Дани и Деси“ започна турнето си из хасковските села на спектакъла „Пеперудена магия“. Той е създаден по приказки на Мая Дългъчева, режисурата е на Таня Евтимова, музика – Деси Димова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов.

    Днес театърът беше на гости в детската градина в село Мандра, където бяха аплодирани от 45 деца от забавачката и от близкото училище „Христо Ботев“ в село Големанци. По-рано през деня представлението е изнесено пред деца в село Войводово.

    Турнето е наречено „Пеперудено пътешествие“ и ще мине през още няколко села. Театърът вчера гостувал в детската градина и училището в Малево и в градината в Книжовник. По програма било предвидено спектакълът да бъде представен и в училището в Книжовник. „Директорът обаче заяви, че не се интересува от спектакъла и го отказа с мотив, че имали по-важни занимания“, каза с възмущение актрисата Таня Евтимова.

    Турнето на хасковския театър се осъществява по проект с финансовата подкрепа на Министерството на културата и включва 8 безплатни спектакъла. Община Хасково оказва съдействие по организацията и транспорта. Идеята на гостуването е децата от селата, където живее по-бедно население, да се докоснат до професионално куклено изкуство.

    То е по повод началото на учебната година.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Мх
      Мхм
      0 0
      21:12, 27 сеп 2017
      Чудесна идея. Чия е?:)

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини