От х:

Днес в x:

Рокер се обяви срещу забраната за нощните мотори

    Ангел Киров е на 45 години. Откакто се помни кара мотор, председател е и на Мото клуб „Атрокс“. Хасковлията признава, че неговият е един от най-шумните в града. Но е категорично против предложените промени за забрана от 22 до 6 часа на движението на мотори в града. Предложението е публикувано за обществено обсъждане в сайта на общината и ще бъде подложено на гласуване на заседанието на Общинския съвет в края на октомври.

    Докладната внася кметът Добри Беливанов, а сред мотивите за исканите промени са нарасналите сигнали от граждани в полицията заради силния шум на моторите, особено в тъмните часове на деня.

    Моторните превозни средства, засечени с премахнати заглушители, да бъдат спирани от движение, е друга от исканите мерки.

    „Признавам, че моят мотор е един от най-шумните в града, но затова си имам сериозна причина и надали някои от администрацията се е замислил за това. Шумен съм на улицата, защото ми писна от инциденти, след които освен че съм с наранявания, най-редовно чувам от шофьорите на автомобили: „извинявай, не те видях“, казва Ангел Киров. Именно затова и моторът му е толкова шумен – за да го забелязват отдалеч. Мъжът посочва още, че надали неговото шумно превозно средство е нарушило нечие спокойствие, тъй като той не форсира мотора си, а го използва основно на път към и от работното си място. Моторджията обаче признава и друг факт – че доста от колегите му, които предпочитат да се придвижват на две колела, нарочно вдигат шум с моторите си, за да бъдат забелязани. Това са предимно млади момчета, за които ревът на моторите им е нужен да се изфукат и ги забележат. „На тези нека им лепят глоби. Обаче нарушенията трябва да бъдат и доказвани. А това става със специален уред. В КАТ нямат уред за измерване на шума. Моят мотор е 1800 кубика например, това си го пише в талона, а също и допустимо ниво на шум еди колко си децибела. Тоест, ако ме спрат, трябва да измерят дали надвишавам тази норма. Ако е така – готов съм да си платя глобата. Така правят в белите държави“, казва Ангел Киров. Той е категорично против въвеждането на ограничения за движение на мотористите. „Това е все едно да те заболи единият пръст и да ти отрежат цялата ръка“. Ангелов е чувал, че по соц. времето също е имало забрана за движение на мотори нощем. „В това време ли искат да ни върнат, сега нали живеем в други времена? Категорично не съм съгласен някой да ми определя правото да решавам с какво превозно средство ще се придвижвам и по кое време. Предложенията са репресивни спрямо нас-хората на мотори“, казва мъжът. И призовава властите да обмислят добре ситуацията и ако трябва да разгледат практиките в други европейски държави.

    „Не е казано, че предложенията, залегнали в докладната трябва да бъдат приети със затворени очи. Хубаво е, според мен, темата да мине на обществено обсъждане. Възможно е да се появят интересни идеи за по-адекватни мерки за ограничаване на шума от моторите“, коментира шефът на Районното управление на полицията в Хасково Иван Расоков, по чиято идея са исканията за рестрикции. Той е категоричен, че не може да става въпрос за репресии спрямо мотористите, ако предложенията в докладната бъдат приети. „Иначе репресия би било и спрямо фирмите, чиито товарни камиони се ограничават от движение в определени отрязъци от време“, контрира доводите на мотористите Расоков. Полицейският началник сподели, че той също кара мотор и много добре разбира горчивата нотка по темата. Като дългогодишен шеф на Автомобилната администрация в Хасково той призна, че служителите не разполагат с шумоизмерватели. „Проблемът обаче е, че не само са шумни моторите, които са с манипулации по изпускателната уредба, всички по-големи мотори вдигат шум. Имаме много сигнали, които хората ни изпращат са посреднощ, че не могат да спят от мотористите. По аналогия на твърденията на мотористите, не можем ли да смятаме в някаква степен, че и тези хора са репресирани?“, задава риторичния въпрос Расоков.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (55)

    • 1
      Ah
      aha
      66 -14
      15:30, 27 сеп 2017
      Града е пълен с ес-класи амг и ес8-ци които са с изкормени ауспуси,тях стиска ли ви да ги спрете?Ама са на наши хора налиииии!
    • 2
      Ил
      Илиян Б.
      33 -9
      15:31, 27 сеп 2017
      Да питат Велин Балкански зам.кмета той го поиска това. Да не се крие. Ами за водата по училищата Бачково, кой пак има намеса-той директно от Стара Загора я е прекупил чрез фирмата на едно лице от ДПС и чрез нея кандидатства за тази обществена поръчка. Е колко прибираш Балкански 0.03 на бутилка ли????? А колко са на ден бутилките??????
    • 3
      Чо
      Чобанина
      75 -53
      15:33, 27 сеп 2017
      Въвеждайте рестрикцията за забрана на моторите от 22 до 06 часа НЕЗАБАВНО !!! Тормозът на тези изроди трябва да бъде спрян !!! И този некадърник се фука, че моторът му бил шумен - дейба мизерника му мръсен !!! Цяло Хасково подкрепя тези ограничения за таралясниците да бъдат веднага приети !!! Никаква милост за тези хулигани !!!
      • S7
        S74LK3R
        20 -29
        18:03, 27 сеп 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ма
        МАНГО
        0 -2
        00:22, 29 сеп 2017
        Поради естествения релеф на родните Ви места е невъзможно управлението на двуколесно МПС.
        Моля да се върнете в дупките в Родопите, от където изплувахте и там никой няма да нарушава нощния Ви покой.

        П.П. Никога в живота си не съм се качвал на мотор, но амортизираните лади на по 35-40 г. и целия автопарк, закупен от запада, които е на по 20-25 г. вдига не-по малко шум от моторите. За вредните емисии не искам да коментирам. Особенно зимата, когато читото от село почене по 15 минути да си подгрява колата и със летните си гуми почне да настъпя газта, за да се измъкне от прекрасно почистеното междублоково пространство.
    • 4
      Ге
      Георги
      19 -41
      15:46, 27 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Чо
        Чобанина
        51 -21
        15:58, 27 сеп 2017
        Всички вдигащи гюрултия с таралясниците си са мизерници, ти пък какво не доразбра, дебил ли си що си ?
    • 5
      Аз
      АЗ
      58 -7
      15:47, 27 сеп 2017
      Да ме извинят хората на две колела, но наистина сред тях има хора които прекаляват с гюрултията. Кат трябва да се справят с този проблем и то с крути мерки...друг вариант няма.
    • 6
      Фа
      факт
      54 -7
      15:50, 27 сеп 2017
      като нямаш други качества и не предизвикваш интерес у никой, нормално е да пърдиш по улиците, за да може все някой да се обърне да те види......ама не за да ти се изкефи.....а да види заради кого ще повърне, само хората с комплекси го правят.....по белите държави такава мега простотия и селяния никъде не може да се види.
      • Ив
        Иван
        13 -14
        17:07, 27 сеп 2017
        За поне 4-5 държави знам,защото съм ги посещавал и няма никакви такива глупости кога и къде да си караш мотоциклета скутера или там каквото имаш,и плюс това моторите са 50% повече от България,но хората са си уредили нещата така,че да са доволни и двете страни.А това ,че тук нямаме нито закони ,нито администарция ,нито органи на реда като нормалните хора,си е проблем на всички Българи,а не само на Хасковлии.
      • Тр
        Тракиец
        19 -2
        19:41, 27 сеп 2017
        Една шепа хулигани с мотори настроиха целият град срещу всички мотористи. Те трябва да се разграничат от мизерниците нощем. Имам подозрение, че от всички хулигани нощем са от тоя тъй наречен рокерски клуб. Нека полицията да ви провери всички мизерници, дадохте си адреса вече хахаха
    • 7
      Чо
      Чобанина
      39 -15
      15:55, 27 сеп 2017
      Точно срещу тези нарочно пърдящи глупаци с мотори таралясници ми е насочен справедливият гняв. Техният тормоз над хасковлии трябва да бъде спрян, това са мизерници и изроди. Дано по скоро им ограничат правата !!! И полицията да се снабди с шумомери и да ги проверяват и през деня! Дебили мръсни ще тормозят те хасковлии. Дано тъпкано да им се връщат мизериите, ще си намерят и те майстора !!!
      • As
        asfwe
        11 -28
        18:06, 27 сеп 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Тр
        Тракиец
        7 -3
        19:51, 27 сеп 2017
        Сигурно си много нещастен с толкова малко мозък в главата си мишко. Какво да се прави и такива плазмодии като тебе трябва да търпим като се оаквате вербално.
    • 8
      We
      weqf
      4 -6
      16:00, 27 сеп 2017
      И аз мога да надрънкам куп глупости, това дали ще послужи за статия в ханета?
    • 9
      Тр
      Тракиец
      42 -20
      16:04, 27 сеп 2017
      Всички хасковлии изцяло одобряваме крутите мерки спрямо тъй наречените "рокери". Това са си просто хулигани с мотори. Законът трябва да се приложи с пълната си сила , за да спре тормозът над гражданите на Хасково от страна на моторите нощно време. И да - тези, които вдигат врява през ноща са повече от МИЗЕРНИЦИ !!!
      • Пр
        просто човек
        3 -1
        11:29, 28 сеп 2017
        осъзнаваш ли че нямаш право да говориш от името на цял град? аз примерно нямам мотор но подкрепям тези момчета и момичета...А ти кой си да говориш от името на целия град по този начин и от моето? ок след като спирате моторите след 22 спрете и колите забранете и на животните да вдигат шум защо не?
    • 10
      Ор
      Орфеец в повече
      32 -11
      16:05, 27 сеп 2017
      ...най-редовно чувам от шофьорите на автомобили: „извинявай, не те видях“,... Що за довод е това??? Това го казват и шофьорите на автомобили като се цапнат на Раковски и Дунав, примерно. Ами тогава да махнем и заглушителите на атомобилите!!! Найс, А!!!
    • 11
      Ко
      Костадин
      27 -22
      16:10, 27 сеп 2017
      А пътуващите през града ,тези който не са от Хасково от къде да знаят за забраната..Примерно съм от Бургас и пътувам през ноща за Гърция и хоп в Хасково глоба нищо,че мотора ми е тих ама има забрана за движение след 22 часа.Алоо така не се решават проблеми,има си норми,има си и уреди за установяване на нормите и не само за мотприте,а и за коли и автобуси,че и за боклукчииските коли.В България обаче е по лесно да събораш глоби от който си искаш отколкото да си гледаш работата.Общината да купи уреди (или полицията) и да иска от полицията да си върши работата.
      • Тр
        Тракиец
        35 -14
        16:16, 27 сеп 2017
        Има околовръстен път
    • 12
      Ня
      Няма_значение
      15 -23
      16:56, 27 сеп 2017
      Как може да има такива прости хора в този град. Мо... Виж коментара
    • 13
      Чо
      Чобанина
      23 -17
      17:06, 27 сеп 2017
      Ти недей нарича прости хасковлии, щото простакесата си ти !!! Тези които описваш също са за наказание. И тяхното време ще дойде и те ще си намерят майстора. Сега въпросът е за мизерниците, които вдигат гюрултия нощем. Какво ти също ли си от тея мизерници и ти ли вдигаш нощем врява с таралясника си ??? Тези мизерници-изроди трябва да бъдат озаптени. Час по скоро да приемат тая Наредба за спиране нощно време на моторите !!!
      • As
        asfwe
        8 -22
        18:16, 27 сеп 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Тр
        Тракиец
        15 -9
        19:48, 27 сеп 2017
        Твоят коментар издава изключителната ти умствена импотентост. Свиквайте с новия ред от 22 до 06 часа без таралясници пръдливи :))) Хахахаха
    • 14
      Ve
      Verato
      26 -14
      17:16, 27 сеп 2017
      Не разбрахте ли най после че 90 процента от Хасковлии са против смьрдящитеМПС таВьвеждайте по скоро забраната
    • 15
      Бя
      Бяла тишина
      23 -7
      17:17, 27 сеп 2017
      В т.нар. "град"Хасково е пълно с некадърни шофьори и от двата пола,из милия ни роден "град" управлявам превозни средства от няколко категории(А;В;С+Е),и смея да твърдя,че най-малоумни са шофьорите на леки автомобили,бутат се в камиона,отнемат предимство,а не мислят,че 40 тона не могат да спрат като 1,5-2 тона автомобил!!!В Понеделник реших да покарам мотора ми(със стоков ауспух) И, О чудо!!!Едно момче с БМВ(нищо против марката)точно до моста до съда реши от лява лента (в която караше бързичко)да се престрои в дясна без мигач и без да погледне в огледалото...аз карах с 35км/ч...НЕ МЕ ВИДЯЛ...ще слагам и аз продънено гърне...
    • 16
      Ив
      Иван
      20 -2
      17:25, 27 сеп 2017
      Нали всички тук са със прякори ,никове и темподобни .
      Аз мисля ,че вместо да се постави въпроса на обсъждане със нормални доводи и доказатества,както е редно,тук някои поради ниската си култура или интелект незнам кое от двете.
      Обижда ,нарича и слага етикети и също взима всички под един знаменател,а всъщност само троли тука в коментарите и говори пълни глупости.Има един стар лаф за вас :
      -Ограничеността Ви е безгранична .
    • 17
      Ге
      Георги MEMBER
      14 -13
      17:37, 27 сеп 2017
      Алооо чобанина,по полека карай,ако имаш претенции относно моторите,можеш да си ги изявиш на 28.09.2017г (утре) в клубната къща на Атрокс.Адреса е Бул.Съединение 66,срещу автоборса Лъв.Всеки може да напада и обижда в социалните мрежи,на кой му стиска да излезе очи в очи ?
    • 18
      Пе
      петьо рокера
      9 -16
      17:39, 27 сеп 2017
      до чобана ----- абе чобан мерезлив кой си ти бе... Виж коментара
      • Тр
        Тракиец
        21 -9
        18:13, 27 сеп 2017
        Чобанина поне пише по грамотно от тебе отрепко, пий си ти хаповете и свиквайте да не карате нощем. Законът ще бъде на страната на справедливостта ! Алкохолици и наркоманчета, аман от вас дано по скоро ви спрат нощем да карате !!!
    • 19
      Тр
      Тракиец
      19 -11
      18:10, 27 сеп 2017
      Прав е Чобанина, на тъй наречените рокерчета не им е приятно да им се казва истината в очите. Подкрепяме всички Хасковлии забраната за каране на мотори през ноща. А тези , които вдигат гюролтия с таралясницете си са чиста проба мизерници !!!
      • Тр
        Тракиец
        11 -4
        19:32, 27 сеп 2017
        Да ти се връща палячо, свиквай да не си караш таралясника нощем
    • 20
      Ня
      Някой
      6 -18
      18:13, 27 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Тр
        Тракиец
        14 -5
        18:15, 27 сеп 2017
        Чобанина от прости рокерчета не се плаши, познавам го ще му се нанижете на гегата хахаха :)
      • Ha
        haha
        6 -6
        18:18, 27 сеп 2017
        ще ти цъфнат налъмите, хаха
      • Тр
        Тракиец
        8 -4
        19:45, 27 сеп 2017
        Твоите вече са цъфнали каунче просто :))) хахахахаха
    • 21
      Go
      gost
      23 -1
      19:10, 27 сеп 2017
      Не живея в БГ и от три години всеки ден съм с мотора. Като минавам преглед оставят мотора да работи и поставят един микрофон зад ауспуха и проверяващият подава газ и задържа няколко минути. Всичко се записва по време на прегледа. Такива ми ти работи. Колеги моторджии, Хората нощем имат нужда да се наспят, защото обикновено през деня работят. Карайте си моторите, ама защо трябва да вдигате шум ???
      • Тр
        Тракиец
        10 -7
        19:37, 27 сеп 2017
        Евала, един културен моторист да се изкаже, ама момчето не е в БГ-то. В аскуу всичките кауни с таралясници са за глоба. Събирайте парички мизерничета, че ще ви трябват за жестоките глоби. А както имам връзки и в кат ще настоявам да ви се налагат максималните глоби. Дейба нещастните мизерници. Учете се от госта, ей тва е моторист не като вас плюнки такива !!!
    • 22
      Ди
      Димо
      22 0
      19:30, 27 сеп 2017
      Аз искам да забранят продажбата на алкохол след 22ч.Пияни олигофрени и комплексарчета си поемат по улиците и крещят.Будят ме,нарушават ми спокойствието!Ако това се въведе с радост бих спрял да си карам вечерно време мотора!
      • Тр
        Тракиец
        10 -7
        19:38, 27 сеп 2017
        Съгласен съм с тебе има още много хулигани за сгадане, освен олигофрените, които вдигат врява нощем с таралясниците си !!!
    • 23
      Тр
      Тракиец
      11 -2
      19:43, 27 сеп 2017
      Димо, ако си караш тихо моторчето нямаш никакъв проблем градски. Заради шепа хулиганчета и лигльовци алкохолици сега ще страдате всички свестни моторджии !!!
    • 24
      Ко
      Костадин
      11 -1
      20:09, 27 сеп 2017
      Извинявай,ама околовръстноят ви път пак влиза в града и преди да излезна пак могат да ме глобят щото табелата за край на града е чак след кръговото на кърджалийска ,а от околовръстнпто до там имам поне 2 километра.Тамън хранилка за някоя институция :-)
    • 25
      Ив
      Иван
      7 -4
      20:49, 27 сеп 2017
      Искал да бръмчи!!! Скрийте този мишок комплексиран!!!
    • 26
      Бя
      Бяла тишина
      6 -8
      21:37, 27 сеп 2017
      За мен "ТРАКИЕЦА" и "ЧОБАНИНА" са един и същ човек от квартал "Тракийски-Македонски" или "Чобан махле" ха-ха познавали се...биполярно разстройство има в празната му тиква...баси логиката дет' ми хрумна
    • 27
      Сл
      След
      5 -9
      21:57, 27 сеп 2017
      Тези тарслясници струват колкото годишната ти запл... Виж коментара
    • 28
      Не
      Незапознат
      11 -1
      22:17, 27 сеп 2017
      Четейки коментарите забелязвам интересна зависимост.На мотористите колкото по шумни са моторите толкова по просташки и груби са коментарите им.Не им отстъпват и опонентите им.Колкото на повече алкохолни градуси са толкова повече подскачат на място и интерпретират какъв закона според тях трябва да бъде.Средно интелигентен и разумен човек когато чете голямата част от написаното би си помислил че се намира в кръчма където всички са седнали и както са се черпили в един момент са се хванали за гушите.Абе хора нормални ли сте?Нито мотористите нито другите трябва да сте врагове затова че органите на институция не си върши работата.Или е не действаща което е едно и също.Вместо останалите разумни от двете страни да се обединят за да изкоренят плявата и от двете страни превес взимат такива индивиди които ако им се дадат боксови ръкавици и изправят на ринга ще се изтрепят.Знаете ли какъв ще е резултата?Победителят няма да е победител а губещият ще е изгубил преди да е почнал битката.Война се води със съюзници а не между тях!В случая врагът е липсата на контрол и адекватни санкции.
    • 29
      Aa
      Aaaaaaaaa
      5 -6
      00:05, 28 сеп 2017
      Аргумента,че никой не го забелязвал като не е шумен,са тъпотий казани от тъп човек!Не се излагай!
    • 30
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      5 -3
      05:33, 28 сеп 2017
      На тия маймуни що са им дали мотори ????
      Тоз президент на тоз мотор клъб много странно работно облекло има ??? - манго ли е ???
    • 31
      Х
      Х
      5 -3
      08:23, 28 сеп 2017
      Кви рокери сте бе смешнициииии. Обожавам моторите ама Вие сте пълни мишкииии, карате моторите за да Ви гледат ученичките, банда 40 годишни МИЗЕРНИЦИ и ПЕДОФИЛИ, ето това сте Вие, рокорчета.
    • 32
      Дж
      Джонсън
      4 -4
      08:37, 28 сеп 2017
      Присъединявам се към горното мнение - това са група самовлюбени нарциси, прекаляващи с алкохола и марихуаната, както е видно на снимката. Избиват комплексите си като тормозят нощно време жителите на град Хасково с ненужно форсиране на моторите си. Един по горе се хвалеше колко му бил скъп мотора - нека данъчните да се самосезират, откъде имат толкова пари лентяите, които не работят, по цял ден се наливат с бира и пушат трева ! Подкрепям всякакви рестриктни мерки за ограничаване движението от 22 до 06 часа на моторите. През деня КАТ трябва да се снабдят с шумомери и да предприемат мащабна акция за спиране от движение на моторите, неотговарящи на изискванията. Мисля, че изразявам мнението на мнозинството от Хасковлии за спиране на тормоза от страна на мотористите, нарушаващи спокойствието на гражданите !
    • 33
      Сл
      след време
      11 0
      08:59, 28 сеп 2017
      Полиция и Община не могат да се справят с 10 малоумника, които са едни и същи. Мислите ли, че след въвеждане на забраната, същите тези Полиция и Община вездесъщо ще решат проблема. Не! Ще отчетат дейност през зимните месеци и през лятото отново същите тези 10 малоумника ще проглушат града. Ефект няма да има никакъв, те и сега нарушават закона!!! Ще пострадат работните хора, които ходят с мотопедите си на работа и нямат никаква вина. Това се случва в България! Престъпниците ни владеят. Замислете се!!! Ще си пишем отново до година по същото време за резултата. Слаба Полиция, слаба Община. Когато котката я няма мишките танцуват!!!
      • Ха
        Хасковлията
        10 0
        10:57, 28 сеп 2017
        Много правилно!! Браво ,много ми хареса Вашият коментар. Както винаги, институциите решават проблема, със създаването на друг проблем, за да имат работа -да решават и следващият. За какво ми е мисълта: както многократно съм казвал, в Хасково няма полиция .Защо тези мотористи, които вдигат шум, не се санкционират? Нима сега няма закон, по който да бъдат озаптени? Защо да наказваме всички, заради няколко ?Всяко стадо си има мърша, нали така? Е, само стадото на Делян Добрев ,е само от мърша. Защо не работи полицията, защо не санкционира неправилно спрелите коли,по улиците на града ?Защо не работят ,вече поставените камери на две от най-възловите кръстовища? Да, в белите държави, няма такива проблеми, не защото са много по умни, или интелигентни от нас, а защото там полицията си върши работата.
    • 34
      Ор
      Орфей
      4 -2
      09:47, 28 сеп 2017
      Наистина защо КАТ и община Хасково чакат все наредба, тези отрепки малоумници нарушават спокойствието на целия град, да започнат да ги мачкат отсега и незабавно - глоби, спиране от движение на шумните таралясници. Повече патрулки из града да следят за нарушители моторджии. За рокерчетата никаква милост - алкохолизирани мизерничета, наркоманчета, мързели, лентяи... Забраната трябва да влезе в пълна сила час по скоро ! Да се спре тормоза на тея загубени мотористи !!!
    • 35
      Но
      Нов моторист
      1 -4
      10:56, 28 сеп 2017
      Абе какво ги слушате тия жобки до край и не цял град ,а цялата държава да ви чува !!
    • 36
      Во
      Военен
      5 -2
      11:22, 28 сеп 2017
      Още малко ше ги потърпя тези тъпунгери и после предприемам действия. Няма да търпя повече тормоза на така нареклите се рокери. Не се съобразяват с никой, мизерници. Има хора на смяна дето стават в 3-4 часа и трябва да спат, има малки деца в Хасково, които се събуждат нощно време от форсажите. Призовавам полиция и община да си свършат час по скоро работата и да спрат тормоза над гражданите на Хасково от страна на самозабравилите се мотористи. Не може шепа лигльовци да тормозят цял град. Озаптете ги !!!
    Последни новини